• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katerina Tanu trči za Grke u Pekingu

Nakon odslužene kazne zbog dopinga grčka sprinterka Katerina Tanu ispunila je normu za Olimpijadu i mogla da bi da otputuje u Peking.

 Katerina Tanu trči za Grke u Pekingu Izvor: MONDO

Grčki olimpijski komitet uvrstio je Tanuovu u reprezentaciju, pošto je u kvalifikacijama na Kritu pretrčala 100 metara za 11,39 sekundi.

"Ispunila je B normu, tako da je ušla u tim", rekao je šef grčke misije Isidoros Kuvelos.

B norma je niže kvalifikaciono vreme, koje bi Tanuovu moglo da udalji iz tima ako bi neki drugi grčki sportista postigao bolji rezultat u istoj disciplini, što je malo verovatno.

Nejasno je, međutim, da li će Tanuova, osvajačica srebrne medalje u Sidneju 2000. godine, putovati u Peking.

"Zvanično, uspela je da uđe u tim, ali ne znamo da li želi da ide u Peking. Njene dosadašnje izjave nisu nam pomogle da razjasnimo njene namere", kazao je jedan funkcioner Grčkog komiteta.

Tanuova je bila suspendovana na dve godine zbog dopinga pred početak Olimpijskih igara u Atini 2004. Ona i njen kolega sprinter Kostas Kenderis bili su u centru najvećeg olimpijskog doping skandala pre četiri godine, kada su propustili doping test jer su navodno pali sa motora nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Igara u Atini.

Njih dvoje bili su tada najveće nade Grčke za atletsku medalju u Atini. Tada su bili primorani da se povuku sa takmičenja. Kasnije su priznali da su prekršili antidoping pravila i prihvatili su dvogodišnju suspenziju, koja je završena decembra 2006. godine.

Kenderis od tada nije trčao, dok je Tanuova učestvovala u domaćim takmičenjima ove godine i beležila je vremena koja su bila daleko od njenih ličnih rekorda.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC