• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka nema para za obnovu "Borika"

Banjaluka nema 1.88 miliona KM za rekonstrukciju "Borika", zbog čega je upitno domaćinstvo juniorskog Svjetskog prvenstva u rukometu.

 Banjaluka nema para za obnovu "Borika" Izvor: MONDO

Grad Banjaluka ne može dati ni pismenu garanciju Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) da će sanacija dvorane biti završena do 15. aprila 2013. godine, pa bi grad na Vrbasu mogao da ostane bez organizacije Mundijala za juniore, piše banjalučki list Press RS.

Iako je još krajem 2009. godine bilo poznato da će Bosna i Hercegovina sredinom 2013. ugostiti najbolje juniore planete, u Republici Srpskoj se ni tri godine kasnije nisu stvorili uslovi da se utakmice prestižnog takmičenja igraju na njenom tlu.

U Doboju je trebalo da se gradi nova dvorana, ali njen kamen-temeljac nikada nije udaren, dok banjalučki "Borik" od izgradnje 1974. godine nije rekonstruisan, iako se sanacija spominje već duži period.

Istina, izrađen je projekat obnove koja bi koštala 2,88 miliona konvertibilnih maraka i nakon koje bi banjalučki hram sporta ispunjavao sve uslove za održavanje takmičenja pod okriljem IHF-a i EHF-a.

Rekonstrukcija je podijeljena u dva dela. Prvi podrazumijeva sanacione radove na elektroenergetskoj mreži i napajanju, sanaciju dijela ravnog krova i staklenih prizmi, kao i radove na klimatizaciji i ventilaciji sportskog borilišta i tribina. Ovaj poduhvat grad će koštati milion maraka, a ta sredstva su već obezbijeđena iz kreditnog zaduženja.

To je listu potvrdila načelnica za društvene djelatnosti grada Ljiljana Radovanović.

"Skupština Banjaluke je donijela odluku o kreditnom zaduženju od milion KM za prvu fazu rekonstrukcije. Za realizaciju druge faze neophodno je 1.88 miliona KM, koje grad nema u planirane u budžetu", rekla je Radovanovićeva.

Predsjednik RS RS i predsjedavajući Predsjedništva RS BiH Zdravko Miličević vjeruje da će Borik biti saniran na vrijeme i da će ljubitelji rukometa vidjeti buduće svjetske asove ovog sporta.

"Siguran sam da Banjaluka neće ostati bez Svjetskog prvenstva jer je tokom polsjednje inspekcije IHF-a utvrđeno da postoje sitne primjedbe na dvoranu. Ne znam šta gradski oci žele da mijenjaju u Boriku, ali ono što traži IHF ne košta više od pola miliona KM".

Gensek RS BiH Smajo Karačić nada se da će Banjaluka riješiti problem, ali i dodao da mora razmišljati i o alternativi.

"Ako sve ne bude riješeno do zadatog roka, razmišljamo da se sve grupe igraju u Sarajevu, Zenici i Ljubuškom", naglasio je Karačić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC