• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: O ovome sam sanjao

"Oduvijek sam sanjao da učestvujem na Masters kupu i uzbuđen sam što ću se vratiti tamo", rekao je Janko Tipsarević.

 Tipsarević: O ovome sam sanjao  Izvor: MONDO

Janko Tipsarević je ponovo u Londonu na finalu sezone - 2011. učestvovao je kao zamjena poslije odustajanja Endija Mareja, a sada će biti siguran među osam učesnika finala ATP Masters serije.

Pobjedom nad Huanom Monakom u trećem kolu Mastersa u Parizu, u kombinaciji sa ostalim rezultatima, Janko je osigurao deveto mjesto u ATP trci za 2012. godinu, a s obzirom na to da četvrti u trci, Rafael Nadal, dugo već ne igra zbog povrede i da ga neće biti i od 5. do 12. novembra u "O2 Areni", to je automatski značilo da će na spektakl biti pozvan i drugi Srbin.

Tipsarević je čari Masters kupa osjetio prije godinu dana, kada je prihvatio ulogu rezerve i dočekao povredu Mareja poslije jednog odigranog meča u grupi. Uskočio je, napravio iznenađenje i pobijedio Novaka Đokovića, ali sa naslijeđenim Marejevim porazom i neuspjehom protiv Tomaša Berdiha, nije uspio da se plasira u polufinale.

Sada će se za "debeli" nagradni fond od 8.850.000 dolara boriti protiv (1) Novaka Đokovića, (2) Rodžera Federera, (3) Endija Mareja, (4) Davida Ferera, (5) Tomaša Berdiha, (6) Huana Martina Del Potra i (7) Žoa-Vilfreda Conge.

Podsjetimo, teniseri će biti podijeljeni u dve grupe po četvorica, u kojima će igrati svako sa svakim, a dvojica najboljih plasiraće se u polufinale.

Šampionu Masters kupa bez poraza u grupi pripašće 1.760.000 dolara i 1.500 ATP bodova (koje brani Rodžer Federer). Ako pobjednik bude imao jedan poraz u grupi, a kasnije trijumfe u polufinalu i finalu, pripašće mu 1.630.000 dolara i 1.300 ATP bodova.

Za samo učešće na finalu sezone igračima pripada 130.000 dolara, a poslije svaka pobjeda u grupi vrednuje se isto toliko. Plasman u finale vrijedi 410.000 dolara.

"Učešće na finalu ATP tura prošle sezone bilo je jedno od najboljih teniskih iskustava koje sam ikada osjetio. Oduvijek sam sanjao da učestvujem na Masters kupu i uzbuđen sam što ću se vratiti tamo", rekao je Tipsarević u Parizu, gdje će se u četvrtfinalu sastati sa poljskom senzacijom Jeržijem Janovicem, koji je do sada izbacio Filipa Kolšrajbera, Marina Čilića i Endija Mareja.

Da li će ga Janko, sada kada je obavio posao oko plasmana u London, zaustaviti na pohodu ka čudu?

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC