• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana protiv Safarove, Jelena na Kvitovu!

U subotu, prvog dana finala FED kupa, sastaće se Ivanović - Safarova, Janković - Kvitova.

 Ana protiv Safarove, Jelena na Kvitovu! Izvor: MONDO

Finale FED kupa za 2012. otvara Ana, a potom na teren izlazi Jelena.

Ana Ivanović i Lusi Safarova odigraće prvi singl u finalnom okršaju Srbije i Češke u Pragu, u subotu od 13.30, a potom će na teren "O2 Arene" Petra Kvitova i Jelena Janković.

U nedjelju će, ako ne bude nepredviđenih situacija ili taktičkih izmjena dvojice selektora, prvo igrati Kvitova i Ivanovićeva, a potom Safarova i Jankovićeva, s tim da drugog dana program počinje u 11 časova.

Ako poslije četiri singla rezultat u borbi za trofej bude 2:2, odlučivaće dublovi, a srpski selektor Dejan Vraneš u petak je prijavio Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić. Ukoliko ne bude izmjena, one će se sastati protiv Lusi Hradecke i Andree Hlavacke.

"Svakog dana osjećam se bolje i radujem se sutrašnjem duelu. Nadam se da ću moći da odigram na nivou koji će biti dovoljan da se donese bod", rekla je Ana Ivanović poslije žreba i dodala:

"Znale smo i imena protivnica i samo je bilo pitanje ko će protiv koga igrati prvi meč, tako da nije bilo velike neizvjesnosti. Dobro je i što znam tačan početak meča..."

Ana i Lusi sastajale su se pet puta na WTA turu i Čehinja vodi 3:2, uz tri pobjede u nizu tokom 2009. (Toronto, Tokio) i 2012. godine (Sidnej). Srpkinja je bila bolja u dva meča tokom 2007. (Los Anđeles) i 2008. godine (Rolan Garos).

Trenutno, Ana je 12. a Lusi 17. igračica svijeta. Ivanovićeva ima bogatiju karijeru, sa 11 titula i prvim mjestom na WTA listi, dok je Safarova do sada osvojila četiri titule. Tokom 2012. godine nijedna nije trijumfovala.

Čehinja ima 25 godina i godinu dana starija je od srpske teniserke.

"Nadam se najboljem, ali sigurno je da neće biti nimalo lako. Imala sam težak meč protiv nje u Sidneju ove godine i nadam se revanšu", rekla je Ana.

U duelu Kvitova - Janković vidjećemo okršaj dvije bivše prve teniserke svijeta. Čehinja ima devet osvojenih turnira i osma je na WTA listi trenutno, dok Jelena ima 12 titula i nalazi se na 22. mjestu.

Samo su jednom do sada igrale, 2011. godine u Lincu i bilo je 4:6, 6:4, 6:3 za 22-godišnju Kvitovu, pet godina mlađu od srpske teniserke. Kvitova ove sezone ima dva osvojena turnira, Jelena nijedan.

"Iskrena da budem, svejedno mi je bilo da li ću igrati prva ili druga. Nastupaću u drugom meču u subotu i očekuje me težak meč protiv Kvitove, ako bude igrala. Na meni je da dam sve od sebe, da igram svoj najbolji tenis i donesem bod", rekla je Jelena i dodala:

"Sve smo tu da se borimo do kraja i osvojimo titulu, što nam je krajnji cilj".

Selektor Dejan Vraneš ubijeđen je da će povrijeđena Kvitova, ipak, zaigrati i da je sve to samo jedan dio psihološkog rata pred finale.

"Mislim da je Kvitova spremna i da će se pojaviti sigurno na terenu. Kako će se ponašati tokom meča, to već ne znam, ali prilično sam siguran da će se pojaviti u subotu... Žrijeb je očekivan u smislu sastava češkog tima. Raspored ko će kad igrati nije toliko bitan, ali nam je i tu želja ispunjena. Ana je priželjkivala da igra prva oba dana...", rekao je Vraneš i naglasio:

"Mislim da smo spremni, iskoristili smo najbolje što smo mogli ove dane da se pripremimo za meč. Vidjećemo što će se dogoditi tokom vikenda. Daćemo sigurno sve od sebe da dobijemo ovaj meč jer nam je to krajnji cilj".

Za MONDO iz Praga, sa istorijskog iskušenja za srpski ženski tenis, izvještavaće Mirjana Šegan.

Šta očekujete od srpskih devojaka?

(MONDO, foto: TSS/Srđan Stevanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC