• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je taj Jerži Janovič?

Mladi poljski teniser živi svoj san u Parizu. Plasirao se u polufinale Mastersa. Roditelji se žrtvovali da bi mogao da se bavi tenisom.

 Ko je taj Jerži Janovič?  Izvor: MONDO

Jerži Janovič doživljava najbolje trenutke svog života.

Ovaj češki teniser, rođen u Lođu, trenutno 69. teniser svijeta, imao je nedelju iz snova u Parizu, a ona još traje. Skinuo je nekoliko vrednih teniskih skalpova. Savladao je Filipa Kolšrajbera, Marina Čilića, a u četvrtak je ostvario najveću pobjedu u karijeri - dobio je Endija Mareja.

U petak je izašao na megdan drugom srpskom reketu Janku Tipsareviću, koji je od njega bolje rangiran za 60 mjesta. I ponovo je uspio!

Dobio je Tipsarević prvi set 6:3, ali je Poljak potom počeo da ređa poene i gemove. Dobio je drugi set čak 6:1, u trećem je vodio 4:1, da bi Janko potom istakao bijelu zastavu.

"Ovo je magično! Kao da će srce da mi iskoči! Osjećam se kao da ću ovog časa da se probudim i da neće biti nikog pored mene. Igrao sam nevjerovatan tenis u drugom i trećem setu. Ne mogu bolje od toga. Ipak, sada moram da ostanem fokusiran, jer me čeka polufinalni meč sa Žilom Simonom", izjavio je nevjerovatni Poljak, koji će za 12 dana napuniti 22 godine.

Janovič je sve ovo zaslužio. Imao je probleme u životu. Njegovi roditelji su, da bi pomogli sinovljevoj karijeri, prodali stanove i prodavnice. Nikada, kaže, nije imao ni nekog većeg sponzora.

Kada je pobijedio Mareja emocije su ga savladale. Pao je na zemlju, a potom izjavio da nema riječi da opiše kako se osjeća.

"Kao da sam u filmu", rekao je.

Poljski mediji su u ekstazi. Ni oni ne vjeruju šta ovaj momak, visok dva metra i tri centimetra (broj patika 54!), sve radi u Parizu.

"Bravo Jerži! Igraš izvanredno, senzacionalno! Ti si naš master! Konačno imamo nasljednika Vojćeha Fibaka", neki su od naslova u poljskim online medijima.

Pojedini mediji su se već bavili životnom pričom ovog tenisera. "Tu priču možemo da nazovemo i kao 'Kraljević i prosjak'. Svaka čast njegovim roditeljima na odricanju, podršci, posvećenosti i hrabrosti", piše list "Polska".

U članku o Janoviču se ističe da su njegovi roditelji, koji su se takođe bavili sportom (odbojkom), obijali pragove raznih organizacija, političkih čelnika, kompanija u nadi da će naći podršku za svog sina. Govorili su im, najčešće, da "dečko treba prvo nešto da uradi na terenu, pa će vidjeti".

Dan za danom, Jerži je našporno radio, roditelji su mu pomagali, a kao kruicijalna se napominje saradnja sa finskim trenerom Kimom Tilikainenom.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC