• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Loše je...

Čehinje su nas počistile prvog dana finala FED kupa. Ana i Jelena nisu bile ni blizu poena, Češka vodi 2:0 poslije subote.

 FED: Loše je...  Izvor: MONDO

U Pragu na pragu poraza.

Češka - Srbija 2:0 u jubilarnom, 50. finalu FED kupa. Čehinjama nedostaje još samo bod za naslov prvaka za 2012. godinu.

Poslije prvog dana takmičenja u "O2 Areni" u Pragu, reprezentacija Srbije nalazi se tamo odakle se nikad niko nije vratio u ovom formatu takmičenja - na 0:2.

Lusi Šafarova nadigrala je Anu Ivanović u prvom singlu finalnog okršaja - 6:4, 6:3, a potom je Petra Kvitova bila još ubjedljivija protiv Jelene Janković - 6:4, 6:1.

U nedelju prve će na teren, ako selektori ništa ne budu mijenjali, Kvitova i Ivanovićeva, a potom i Šafarova i Jankovićeva. Jedna pobjeda Čehinja značila bi kraj, a ako se dogodi čudo i izjednačimo - odlučivaće dublovi. I tu Čehinje mogu da računaju na jedan od najboljih ženskih parova planete Hradecku i Hlavačkovu.

Iako nada još postoji - šanse su nam minimalne!

Realno.
Kvitova - Janković 6:4, 6:1

U duelu vimbldonske šampionke iz 2011. s jedne i bivše prve na svijetu s druge strane, Jelena će imati veliku šansu u istrošenosti Petre Kvitove, koju je virus "lomio" u nedelji finala FED kupa.

Ukoliko bude uspjela da lijevoruku Čehinju drži što duže u poenima, samim tim i meču, Jelenine šanse za pobjedom biće sve veće i veće protiv igračice koja ima niz od deset pobjeda u singlu za reprezentaciju Češke.

PRVI SET

Nije bilo brejka do 2:2, a onda je Jelena iskoristila krizu u igri protivnice i uzela gem na servis Kvitove iz drugog pokušaja. Tačnije, Kvitova je poklonila našoj reprezentaciji gem duplom servis greškom. U narednom gemu, Jankovićeva je potvrdila brejk i vodi 4:2.

Nažalost, nakon što je Kvitova dobro odradila svoj servis, iz treće brejk prilike uspjela je da "mazne" Jelenin za "ribrejk" - 4:4. Loš momentum Jankovićeva je nastavila i u naredna dva gema.

Serijom grešaka, bukvalno je prepustila protivnici set - 6:4 za Čehinju i sada se naša reprezentacija nalazi na set od pada odakle se niko nije vratio.

DRUGI SET

Kako je završen prvi, nastavljen je i drugi set - boljom igrom Kvitove i brejkom za 2:0, uz servis za veliku prednost. I ništa se u tom smislu nije mijenjalo vremenom. Jednostavno, Petra je za klasu bila bolja - vineri, linije i kratki poeni - 4:0.

Jelena je pogledom tražila podršku i od majke Snežane i od selektora Vraneša, klupe sa članovima našeg tima, ali... Serijom od devet gemova u nizu, Kvitova je došla do 5:0 i tek tada Jelena je uspjela da se "upiše" na semafor u drugom setu i tako samo odloži neminovno - 6:1.

Sutra će morati Ana i Jelena da igraju mnogo, mnogo bolje ako ne misle da budu bukvalno "počišćene" u našem prvom FED kup finalu u istoriji. Kako su naše dvije slavne teniserke igrale prvog dana, ne bi bilo iznenađenje da selektor Dejan Vraneš sutra na teren pošalje u singlu ili Bojanu Jovanovski ili Aleksandru Krunić.

Program počinje u 11 časova.

Šafarova - Ivanović 6:4, 6:3


Ana Ivanović je prikazala blijedu igru prepunu grešaka sa kojom nije mogla da parira sigurnoj Čehinji. Lusi Šafarova je porazila Ivanovićevu četvrti put zaredom.

Češka je tako stigla do prvog poena u finalu, a Srbiji će sada biti izuzetno teško da ostvari povoljan rezultat u ovom finalu.

PRVI SET:

U prva tri gema igrao se tenis na ivici brejka, a prvi brejk u meču napravila je Čehinja i povela 2:1. Međutim već u narednom gemu Ana je uzvratila istom mjerom i izjednačila.

Ipak, to je bilo sve što je Ana uradila u prvom setu jer je Lusi stigla do novog brejka. Ana je prikazala blijedu igru sa dosta grešaka koja je samo na mahove ličila na igru teniserke koja je bila osvajačica Rolan Garosa.

Šafarova je prvi set riješila u svoju korist, 6:4.

DRUGI SET:

Drugi set je počeo onako kako je izgedao cijeli prvi, Lusi Šafarova je odmah na startu oduzela servis svojoj protivnici i nastavila sa sigurnom igrom.

Srpska teniserka nije uspjela da se sabere i nastavila je sa greškama. Sa druge strane Čehinja je igrala iskusno i sa još jednim brejkom stigla do pobjede 6:3.

Drugi meč prvog finalnog dana igraju Petra Kvitova i Jelena Janković.

U nedjelju će, od 11 sati,na teren prvo izaći, ukoliko ne bude nekih izmena od stane dvojice selektora, Kvitova i Ivanović, a potom Janković i Šafarova. U slučaju da poslije mečeva u singlu rezultat bude 2:2, pobjednika finala će odlučivati susret u dublu.

Za Srbiju su u dublu prijavljene Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, a za Češku, Lusi Hradecki i Andrea Hlavacke.

(MONDO, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC