• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Moramo da vjerujemo

Jelena Janković zna razloge poraza od Petre Kvitove, kojim je Srbija u finalu Fed kupa zapala u teško nadoknadiv deficit.

 Džej Džej: Moramo da vjerujemo  Izvor: MONDO

Da li je poslije pobjeda u Šarlroa i Moskvi ipak došao trenutak da Fed kup tim Srbije izgubi na jednom gostovanju?

Izvjesno je da se naše devojke nalaze na korak od poraza u finalu najvećeg internacionalnog takmičenja i da će u nedelju morati da naprave istinski podvig.

Na dvije pobjede u singlu, trebalo bi da se nadovežu i pobjedom u dublu, a Hradecka i Hlavačkova su drugi-treći par svijeta...

Jelena Janković i Ana Ivanović nisu uspjele da osvajanjem makar jednog poena u subotnjim partijama umanje pritisak uoči drugog dana.

"Imala sam šansu u prvom setu, ali je ona udarala jako i igrala veoma riskantno i agresivno. Zahvaljujući takvoj igri je i stigla do drugog mjesta na WTA listi. Kada igra na taj način, veoma je teško pobijediti je. Šalje loptice po cijelom terenu i teško je boriti se protiv toga".

"Izgubila sam ritam, nisam uspjela da je usporim i da 'otvorim teren'. Nisam mogla da izblokiram njene prve udarce koji su veoma bitni. Pokušavala sam da izmešam servise i tako je izbacim iz ritma, ali bezuspješno", priznala je Džej Džej.

Jelena je rekla da je osjećala pritisak u velikom finalu, ali da to nije ništa neobično.

"Svi osjećamo pritisak kada igramo za reprezentaciju i to je normalno, jer svi želimo da pobijedimo. Ako ne osjećate pritisak onda ne možete ni da igrate".

Ona je svjesna da je prednost Čehinja velika, ali obećava borbu sve dok postoji šansa.

"Ako želimo da pobijedimo, moramo da dobijemo tri meča u nizu. To je veoma teško, ali nije nemoguće. Treba ostati pozitivan. Moramo da vjerujemo u naš kvalitet i u pobjedu. Ja sam uvijek bila optimista i sada takođe vjerujem u pobjedu, samo moramo da idemo korak po korak…", dodala je Jankovićeva, napomenuvši da joj bučna češka publika nije predstavljala problem, jer je navikla na takvu atmosferu u Fed kupu.

Petra Kvitova bila je nasmijana poslije pobjede nad Jelenom Janković.

"Nisam znala šta da očekujem jer nisam trenirala. Meč sam počela sporo, dok je Jelena veoma dobro igrala i nije griješila. Kada smo počele da igramo sa novim lopticama, osjetila sam da je trenutak za preokret. Znala sam da odatle mogu da krenem u svom ritmu i da pobijedim", rekla je Kvitova.

Ona je rekla da pauza koju je napravila zbog bolesti nije uticala na stil njene igre u finalu.

"Ja uvijek igram agresivno. Srećna sam što sam tako odigrala, iako sam bolesna, a pogotovo sam zadovoljna što sam pronašla pravi način za Jelenu, koja je opasan protivnik i ne prašta greške", dodala je trenutno šesta igračica svijeta.

Kvitova smatra da posao još nije završen, jer će morati dobro da se potrudi protiv Ivanovićeve, koja u prvom meču "nije igrala onako kako zna".

"Mislim da će Ana odigrati mnogo bolje sutra. Bila je pod pritiskom zbog toga što je igrala prva. Igrala sam protiv nje u Australiji i znam kako bi trebalo da se spremim".

Kvitova priželjkuje da ona bude ta koja će završiti posao za Čehinje.

"Ove sezone smo odigrale dva meča u Fed kupu i uvek je bilo 2:0, a ja sam igrala treći meč i bila ta koja je donosila pobjednički poen. Zaista se nadam da će se to desiti i u nedelju, mada je u suštini nebitno ko će nam omogućiti da zadržimo ovaj prelijepi trofej bar još godinu dana".

U nedelju od 11 časova na teren će prvo izaći Ana Ivanović i Petra Kvitova, a potom Jelena Janković i Lusi Šafarova.

(izvještač MONDA iz Praga, Mirjana Šegan, foto: Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC