• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendjer i Siladji: Medalje zlatnog sjaja

Ivan Lendjer i Čaba Siladji, osvajači tri srebrne i jedne bronzane medalje na svetskom juniorskom prvenstvu u Montereju, doputovali su u zemlju.

 Lendjer i Siladji: Medalje zlatnog sjaja Izvor: MONDO

"Srebrne medalje imaju vrednost zlata, jer sam obezbedio A normu za Olimpijske igre u Pekingu", rekao je novinarima na beogradskom aerodromu Lendjer, dvostruki svetski vicešampion u diciplinama 50 i 100 metara delfin stilom.

Osvajač srebrne i bronzane medalje u disciplinama 50 i 100 metara prsnim stilom Siladji istakao je da mu je "samo jedna stotinka nedostajala da bi slušao nacionalnu himnu Srbije".

"Treću godinu zaredom vraćamo se sa medaljama sa velikih takmičenja.Sada je konkurencija bila najjača. Nadam se da ću na prvenstvu Evrope u Beogradu početkom jula nadoknaditi tu propuštenu stotinku i da ću slušati našu himnu", poručio je Siladji.

Trener Dejan Pejinović rekao je da je "cela ekipa u Montereju plivala odlično" i da medalje imaju veću vrednost zbog činjenice da je konkurencija bila izuzetno jaka.

"Medalje koje su Lendjer i Siladji osvojili imaju mnogo veću vrednost, jer su osvojene u konkurenciji zemalja u kojima se plivanje sistemski razvija, kao što su SAD, Velika Britanija, Nemačka i ostale velike plivačke velesile", poručio je Pejinović.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković je istakla da će se Srbija ubuduće u svetu prepoznavati po imenima Lendjera i Siladjija, kao što je to danas slučaj sa teniserima Novakom Djokovićem, Anom Ivanović i Jelenom Janković.

"Sportski uspesi su najbolji oblik neformalne diplomatije", poručila je Samardžić Marković i dodala: "Vaši rezultati su najbolji primer omladini Srbije da se uspeh postiže jedino velikim individualnim radom. Potrudićemo se da ubuduće vrhunski rezultati budu proizvod i sistemskog rada".
.
(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC