• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUR: Evans zadržao vođstvo

Norveški biciklista Kurt Asle Arvesen pobednik je jedanaeste etape, koja je u dužini od 167 kilometara vožena od Lanemezana do Fua.

 TUR: Evans zadržao vođstvo Izvor: MONDO

Vođstvo u generalnom plasmanu Tur d'Fransa zadržao je Australijanac Kejdel Evans, iako je u sredu prošao kroz cilj čak 15 minuta posle pobednika!

Tragičar dana bio je Francuz Amael Muanar, koji je čitavu etapu vozio sam, da bi ga grupa od 11 najbližih pratilaca prestigla na samo četiri kilometra od cilja. Na kraju je Muanar zauzeo tek 12. mesto...

U poslednjih hiljadu metara iz grupe su se izdvojili Arvesen, Švajcarac Martin Elmiger i Italijan Alesandro Balan. Oni su poravnati prošli kroz cilj, a foto finišom je utvrđeno da je pobedio tridesetdvogodišnji Norvežanin.

Ipak, Arvesen nije bitno napredovao u generalnom plasmanu, s obzirom na to da ga je prva etapna pobeda karijere na Turu "lansirala" na 73. mesto.

Norveški biciklista prevezao je stazu za tri sata, 58 minuta i 13 sekundi, a prosečna brzina mu je bila 42,2 kilometra na sat.

Australijanac Evans loše je prošao u jedanaestoj etapi, ali je u širem smislu ostvario cilj - sve vreme vozio je u glavnoj grupi biciklista i time kontrolisao situaciju, jer su se tu nalazili svi njegovi glavni konkurenti za žutu majicu.

Na kraju je Evans uspeo da sačuva jedan sekund prednosti u odnosu na Luksemburžanina Franka Šleka. Treći je Amerikanac Kristijan Vandevelde, sa zaostatkom od 38 sekundi. Austrijanac Berhard Kol zaostaje 46, a Rus Denis Menčov 57 sekundi.

U četvrtak je na programu vožnja od Lavelanea do Narbone, u dužini od 168,5 kilometara.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC