• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kralj Umaga nadjačao Troickog

Viktor Troicki pružio žestok otpor Karlosu Moji, ali nije ponovio uspeh od prošle godine, kada je u drugom kolu Umaga pobedio Novaka Đokovića.

 Kralj Umaga nadjačao Troickog Izvor: MONDO

Karlos Moja narednog meseca puni 32 godine, ali još uvek je sposoban da se odupre mlađim snagama. Tako je barem na turniru u Umagu, kojeg je osvajao pet puta u karijeri, a očigledno želi to ponovo.

Viktor Troicki odigrao je sa Špancem odličan meč, ali nije ponovio uspeh od prošle godine, kada je u istoj fazi turnira eliminisao Novaka Đokovića.

Moja je u četvrtfinalu posle pobede od 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, ostvarene posle dva sata i 45 minuta igre. Tamo ga čeka Italijan, Filipo Volandri ili Fabio Fonjini, a Srbiji ostaje još jedan adut, Boris Pašanski, koji se u četvrtak u okviru drugog kola sastaje sa Argentincem Giljermom Kanjasom.

Troicki posle poraza ima za čim da žali. Vodio je 1:0 u setovima, imao je prilike da prelomi meč u naredna dva, ali na kraju je prevagnulo iskustvo rivala.

Prvi set bio je obeležen brejkovima, koji su pljuštali na obe strane. Troicki je imao realizaciju brejk šansi 3-3, a Moja 2-2, što je na kraju rezultiralo prednošću mladog srpskog tenisera.

Drugi set bio je sušta suprotnost, pošto su obojica tenisera čuvala svoj servis. Više truda morao je da uloži Moja, ali to je prestalo da bude bitno kada je na red došao taj-brejk. Španac je krenuo agresivno, poveo sa 5:0 i lako priveo set kraju.

Taj impuls preneo je i u naredni gem, odmah oduzevši servis Troickom. Moja je imao vođstvo od 2:0 i 3:1, ali je na drugoj strani mreže bio motivisani Beograđanin i usledio je preokret na 4:3. Meč se pretvorio u igru nerava, iz koje je Moja izašao kao pobednik kada je napravio brejk u maratonskom jedanaestom gemu.

Prekaljeni Španac, nekada i broj jedan na ATP listi, prvi put je trijumfovao na turniru u Umagu pre 12 godina! Posle toga je osvajao trofej 2001, 2002, 2003. i 2007, a finale je izgubio jedino 2005.

Troicki će posle plasmana u polufinale prošle godine izgubiti 65 ATP poena, što znači da mu predstoji pad na rang listi najboljih svetskih tenisera, možda i ispadanje iz prvih 100. U Hrvatsku je stigao kao 86. reket sveta.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC