• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniserke u Predsjedništvu, veto novinarima

Delegacija ženske teniske reprezentacije i predstavnici TSS u gostima kod predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića.

 Teniserke u Predsjedništvu, veto novinarima  Izvor: MONDO

Ženska seniorska reprezentacija Srbije primila je čestitke, na zauzimanju drugog mjesta, u Fed kupu od predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, koji je organizovao prijem za igračice i predstavnike Teniskog saveza Srbije.

Predsjednik Nikolić je u zgradi Predsjedništava Srbije ugostio teniserke, ali nije razgovarao sa predstavnicima medija, koji su bili nezadovoljni tretmanom tokom prijema.

Nerazumijevanje na relaciji teniserke-novinari koje je kulminiralo na konferenciji poslije poraza od Češke u Pragu imalo je nastavak i u zgradi Predsjedništva.

Novinar Kurira Milan Nastić pitao igračice da li neka želi da se izvini medijima zbog ispada u Pragu, poslije čega je muškarac u sivom sakou dobacio da to nije tema razgovora i zatražio da se ne postavljaju takva pitanja.

Taj muškarac nije želio da se predstavi novinarima, kao ni muškarac koji je dočekao novinare. On nije želio ni da kaže koji posao obavlja.

Šefica protokola predsjednika Srbije Jasmina Mitrović Marić rekla je poslije svega da ne može da zna na osnovu fizičkog opisa da govori o imenima, tako da sportski novinari, koji uglavnom prate tenis, nisu mogli da znaju ko je zabranio postavljanje "nezgodnih" pitanja.

Prije susreta teniserki i medija, novinari, fotografi i snimatelji čekali su nešto više od sat vremena u kancelariji na razgovor. Izvještači su tek u tom periodu obaviješteni o današnjem protokolu, odnosno da Nikolić neće davati izjave zbog ranijih obaveza.

Selektor Vraneš je kazao da incident sa novinarima u Pragu pogrešno protumačen i da je bacio u drugi plan uspjeh srpskih teniserki.

Srpske teniserke su poslije finala u nedelju kritikovale odnos medija prema njima, a posebno oštra je bila najmlađa, Aleksandra Krunić.

Igračice i selektor Dejan Vraneš istakli su da im mnogo znači prijem kod predsjednika Nikolića.

"Svi smo srećni plasmanom u finale. Ovo je bila sjajna nedelja i svi smo bili složni. Ovo je veliki dan za nas, prijem je velika čast", rekla je Ivanovićeva novinarima poslije sastanka sa Nikolićem.

Jankovićeva je u nedelju rekla da neće više igrati za reprezentaciju, a Ivanovićeva je kazala da ne zna još kakvi su joj planovi za sljedeću godinu, ali su kazale da žele da osvoje Fed kup.

"Osvajanje Fed kupa je sigurno veliki cilj. Voljela bih da ga osvojimo u narednim godinama, i daćemo sve od sebe da to postignemo", rekla je Ivanovićeva koja je danas proslavila 25. rođendan.

Jelena Janković je istakla da je ponosna na svoj tim.

"Osvajanje drugog mjesta je veliki uspjeh. Ponosna sam na svoj tim, za koji igram već 12 godina, i znam dobro koliko truda, rada i znoja je potrebno da se dođe dovde. Nadam se da ćemo imati još prilika da se dokažemo", naglasila je Jankovićeva.

(Beta, foto: Beta, autor: Nenad Petrović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC