• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Dobar početak uz pune tribine

Crvena zvezda poslije pauze od dvije godine izlazi na evropsku scenu. U prvom kolu H grupe Evrokupa: Zvezda - Orlean (srijeda, 19.15).

 Vukoičić: Dobar početak uz pune tribine Izvor: MONDO

Ambicije su velike, a dometi - nepoznati.

U tih nekoliko riječi moglo bi da se sublimira izlaganje Vlade Vukoičića uoči utakmice sa Orleanom, kojom Crvena zvezda Diva počinje šestonedeljnu evroavanturu.

"Novo takmičenje uvijek donosi pozitivnu tremu i neizvjesnost, a to što klub prethodne dvije godine nije igrao u Evropi, za sve nas je dodatni izazov", rekao je trener crveno-bijelih.

"Znam da vlada veliko interesovanje za utakmicu, ali ipak bih uputio navijačima još jedan poziv da dođu u dvoranu. Pun Pionir uopšte nije zanemarljiv faktor i kada bih mogao da biram, uvijek bih volio da počnem takmičenje kao domaćin u takvoj atmosferi", rekao je Vukoičić.

Pored francuskog Orleana, protivnici u grupi su italijanski Dinamo Sasari i španski Kahasol.

"Rezultati koje svi mi bilježimo u domaćim takmičenjima mogu, a i ne moraju da budu pokazatelj kvaliteta i forme. U Evrokup će sve ekipe ući sa novom energijom i moraće da prođu dva-tri kola da bismo govorili o tome ko ima kakve izglede da dogura daleko".

Kao najbolji primjer za to što priča uzeo je upravo Orlean, koji u francuskom prvenstvu ima skor 1-4, ali je sve poraze doživio od najjačih: Šolea, Šalona, Le Mana i Pariza.

"Francuske ekipe generalno igraju po sistemu 'toplo-hladno'. Imaju izraženu atletsku dimenziju igre, dosta tamnoputih igrača. Konkretno Orlean ima šestoricu Amerikanaca i to je neka druga košarka u odnosu na ono što smo navikli da gledamo".

Vukoičić, uprkos svemu, prihvata ulogu favorita za sutrašnji meč.

"Želja za pobjedom i puna dvorana mogu da budu više nego dovoljni argumenti da kažemo da smo favoriti. Međutim, ako prihvatimo ritam Orleana, sa puno trčanja i manje obraćanja pažnje na detalje, imali bismo manje šanse za pobjedu, nego u taktički mudrijoj igri".

Zvezdin strateg ilustrovao je Orleanov način igre podatkom da nekadašnji bek crveno-bijelih Džamar Jang tamo "uzima" i po osam šuteva za tri poena na jednom meču, pri čemu su mnogi šutevi potpuno nerezonski.

Na pitanje da li utakmice sa Orleanom i Partizanom mt:s, u nedelju, doživljava kao ispit vrijednosti svog tima, odgovorio je odrečno.

"Dvije utakmice su ključne samo ako su posljednje u sezoni, pa onda ako ih dobiješ, možeš da kažeš da si mnogo dobar. Poslije Orleana imamo još pet kola u grupi. Posljednji put kad je Zvezda igrala Evrokup, imala je skor 3-0 (u Last 16 fazi), poslije toga je vezala tri poraza i nije prošla dalje", objasnio je Vukoičić.

On je dodao da pobjeda u srijedu ne bi bila presudna, ali da bi Zvezda poslije dva uspjeha u ABA ligi ušla u "malu seriju", da bi time poraslo samopouzdanje i rad postao lakši.

Što se tiče "vječitog derbija"...

"Partizan je protivnik o kojem u ovom trenutku ne razmišljamo".

Preostale ulaznice za prvo kolo Evrokupa prodavaće se u srijedu od 13 časova na blagajnama Pionira, po cijeni od 300 i 500 dinara za tribine, a 700, 900 i 1.000 dinara za lože.

Iz kluba mole sve posjetioce da sportski navijaju, bez pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, jer u suprotnom slijede oštre kazne.

Utakmicu će direktno prenositi televizija B92.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC