• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LONDON: Federer lako nadigrao Tipsarevića

I šesti put - Rodžer Federer pobijedio je Janka Tipsarevića. U prvom kolu Grupe B na finalu Masters serije u Londonu - 6:3, 6:1.

  LONDON: Federer lako nadigrao Tipsarevića  Izvor: MONDO

Rodžer Federer - Janko Tipsarević 6:0.

Iako je u prethodnih pet poraza naš Janko uspjevao ponekad da namuči, iako ne pobijedi slavnog Švajcarca, na startu finala sezone, Masters kupa u Londonu, nije bilo dileme oko ishoda - 6:3, 6:1 za šestostrukog osvajača kultnog turnira.

Na debiju u svojstvu "redovnog" učesnika, godinu dana nakon što je čari tenisa u "O2 Areni" iskusio kao zamjena povrijeđenog Endija Mareja, Tipsarević nije uspio ozbiljnije da parira braniocu trofeja. Tokom meča koji je trajao jedva nešto duže od sat vremena, deveti teniser svijeta nije došao ni do brejk lopte.

Jasno je da će šansu za plasman u polufinale posljednjeg turnira sezone, Tipsarević tražiti u preostala dva meča u Grupi B, protiv Davida Ferera i Huana Martina Del Potra. Od danas, Srbin će postati Federerov navijač, jer ako bi Švajcarac pobijedio i Ferera i Del Potra maksimalnim rezultatom, onda bi se sve vratilo na "nulu" što se preostale trojice tiče.

Ferer - Del Potro počinje u utorak uveče u 20.45.

U polufinale idu dva najbolja iz grupe, a do tada bodovi i novac sakupljaće se u međusobnim mečevima. Svaka pobjeda u grupi na 43. izdanju Masters kupa vrijedi 200 ATP bodova i 130.000 dolara, koliko se naplaćuje samo pojavljivanje u Londonu.

Prošle sezone, kada je kao zamjena "uskočio" umjesto Mareja, Tipsarević je zabilježio poraz od Berdiha, a potom upisao i pobjedu nad Đokovićem u grupi.

U prvom setu, Federer je iskoristio Jankovu tremu i napravio brejk za vođstvo od 2:0, nakon čega su obojica lako uzimala gemove na svoj servis.

Tipsarević je u preostala tri gema prepustio Federeru samo dva poena, mada ni Švajcarac nije njemu dao mnogo toga. Samo se pri rezultatu 2:4 gem igrao "na razliku", ali bez iole ozbiljnije prilike da Janko nešto uradi.

U drugom setu, već na 1:1, drugi teniser svijeta "napao" je Jankov servis i iz treće brejk lopte došao do brejka i to zahvaljujući neiznuđenoj greški srpskog asa, koji je "insajd-aut" forhend, iz terena, upucao u mrežu. Od tog trenutka, na terenu postojao je samo Federer, koji je briljirao na svoj servis.

Do kraja, Tipsarević je osvojio samo jedan jedini poen kada bi Federer ubacio prvi servis.

Do daljeg, najjači otpor 28-godišnjeg Beograđanina u mečevima sa tri godine starijim teniserom iz Bazela ostaće nezaboravna šesnaestina finala Australijan Opena 2008, kada je rezultat bio 6:7, 7:6, 5:7, 6:1, 10:8.

GRUPA B

(2) Rodžer Federer - (8) Janko Tipsarević 6:3, 6:1
(3) David Ferer - (6) Huan Martin Del Potro 20:45

TABELA: Federer 1-0 (2:0), Tipsarević 0-1 (0:2), Feder -, Del Potro -

DRUGO KOLO (četvrtak): Tipsarević - Del Potro, Federer - Ferer.

GRUPA A

U ponedeljak:

(1) Novak Đoković - (7) Žo-Vilfred Conga 7:6(4), 6:3
(3) Endi Marej - (5) Tomaš Berdih 3:6, 6:3, 6:4

TABELA: Đoković 1-0 (2:0), Marej 1-0 (2:1), Berdih 0-1 (1:2), Conga 0-1 (0:2)

DRUGO KOLO (sreda): Đoković - Marej (14.45), Berdih - Conga (20.45).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko Milunovic

Nije Jankn kriv,kriv je Federer

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC