• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Sloga bez para za Evropu

Dobojska Sloga nema 20.000 KM za put u Norvešku, a ako ne ode na meč Kupa EHF čeka ju kazna od 35.000 KM i izbacivanje iz evropskih takmičenja.

 RUKOMET: Sloga bez para za Evropu Izvor: MONDO

Rukometni klub Sloga iz Doboja nalazi se u bezizlaznoj situaciji i sada treba da bira manje od dva zla.

Dobojlije treba da hitno sakupe 20.000 KM za odlazak u Norvešku na meč trećeg kola Kupa EHF protiv Elveruma, a ako ne obezbijede novac i ne otputuju na gostovanje doći će u situaciju da im je potrebno gotovo duplo više novca da plate kaznu i bude izbačena na dve godine iz evropskih takmičenja.

Uprava šampion BiH koji nije uspio da se kvalifikuje u Ligu šampiona pokušava na sve načine da obezbijedi novac za odlazak na utakmicu protiv Elveruma.

Pokušali su čak da dogovore sa norveškim klubum da igraju dve utakmice u Norveškoj i u tom slučaju bi Elverum plaćao sve troškove, ali EHF ne dozvoljava ovakve aranžmane od trećeg kola.

Ukoliko ne obezbijede 20.000 KM, Sloga će morati obavijestiti EHF da odustaje od takmičenja a u tom slučaju platiće 10.000 KM kazne i biće suspendovana iz evropskih takmičenja na dve godine.
U slučaju da to ne uradi a ne uspije da obezbijedi novac i ne ode na gostovanje Sloga će uz dvogodišnju suspenziju biti kažnjena sa 35.000 KM.

Potpredsjednik Sloge Vojislav Rađa kaže da uprava kluba nema podršku lokalne zajednice id a pokušava na sve moguće načine da riješi ovaj problem.

“Obraćali smo se načelniku opštine, ali s novcem koji smo dobili nismo mogli ni da isplatimo zarade svim igračima. Pokušavama da stupimo u kontakt sa resornim ministarstvom, ali se pomoćnik minitra za sport Goran Raca ne javlja na telefon. Ne znamo kako sve to funkcioniše, ali je činjenica da je Sloga za posljednje tri godine dobila samo 20.000 maraka, što je daleko manje u odnosu na neke druge klubove. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se direktno Vladi RS", rekao je Rađa, prenosi “Press RS”.

Pomoćnik ministra za sport Goran Raca nije mogao da prejudicira da li će ministarstvo pomoći Slogi da prevaziđe ovaj problem, ali da pozivanje telefonom nije pravi put, već da Sloga treba uputiti zvaničan zahtjev.

“U Slogi moraju da poštuju zakonske procedure, a ne da zovu telefonom. Kada nam stigne zvaničan zahtjev, ministarstvo će reagovati. Nisam u poziciji da određujem da li će klub dobiti finansijsku pomoć”, poručio je Raca.

Ono što je sigurno je da Sloga ne može očekivati pomoć od Rukometnog saveza BiH.

“I mi smo u nezavidnom položaju. Nadali smo se da ćemo prodati više ulaznica za utakmicu reprezentacije protiv Srbije. Međutim, dvorana ej bila poluprazna tako das mo ostali bez planiranih sredstava. Zato nažalost ne možemo da pomognemo Slogi. Iskreno se nadam da će Dobojlije na kraju pronaći pare i otpustovati u Norvešku. Problemi tog kluba su dokaz da je rukomet u BiH pao na niske grane. Malo je onih koji ulažu u naš sport, pa je stanje iz dana u dan sve gore”, rekao je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.

Dobojska Sloga takmiči se u regionalnoj SEHA ligi ali šampion BiH bilježi katastrofalne rezultate jer je u prvih sedam kola upisala sve poraze uz gol razliku 169:228.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC