• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UMAG: Preokret Kanjasa, kraj za Pašu

Srbija je ostala bez predstavnika na ATP turniru Kroacija open, koji se u Umagu igra za nagradni fond od 326.000 evra.

 UMAG: Preokret Kanjasa, kraj za Pašu Izvor: MONDO

Boris Pašanski propustio je šansu da ostvari jednu od vrednijih pobeda u karijeri, pošto ga je Argentinac Giljermo Kanjas u meču drugog kola savladao rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (3:7), 6:3, 7:5.

Popularni Paša, 130. na ATP listi, imao je u šaci 55. tenisera sveta i "ubicu Federera" iz prošle godine, ali je u samom finišu meča posustao i na kraju morao da potpiše predaju.

Meč je obilovao brejkovima. Kanjas je od 11 prilika da oduzme servis protivniku iskoristio čak osam, dok je kod srpskog tenisera taj odnos bio procentualno još bolji - pet od šest. Samo u prvom setu su viđena po tri, da bi Pašanski boljom igrom u taj-brejku stigao na pola puta do trijumfa.

Kanjas je bio mnogo bolji u drugom setu, ali je srpski teniser brejkom u prvom gemu seta odluke preuzeo inicijativu. Pašanski je vodio 2:0, 3:1, 4:2, a čak i kada je Argentinac uzvratio i izjednačio na 4:4, naš povremeni Dejvis kup reprezentativac smogao je snage da ponovo povede.

Boris je servirao za meč, ali mu se ruka načisto "skratila". U tom gemu nije uspeo da osvoji nijedan poen - 5:5. Kanjas je preokrenuo na 6:5, a onda trećim uzastopnim brejkom rešio meč u svoju korist.

On će se u četvrtfinalu sastati sa četvrtim nosiocem, Rusom Igorom Andrejevim ili Špancem Himenom Traverom. Roko Karanušić bez borbe je dobio hrvatski derbi protiv Ivana Ljubičića i čeka drugog zemljaka, Ivu Karlovića, ili Argentinca Maksima Gonzalesa.

Pašanski nije iskoristio priliku da osvoji 40 ATP bodova i solidnih 9.000 evra. Kao Viktor Troicki protiv Karlosa Moje dan ranije, dobio je prvi set i onda grešio kada je bilo najvažnije. Kuriozitet je da su oba srpska tenisera izgubila mečeve posle dva sata i 45 minuta igre!

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC