• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: U trileru na korak do Rija

Jedna pobeda deli odbojkašku reprezentaciju Srbije od plasmana na završni turnir Svetske lige.

 ODBOJKA: U trileru na korak do Rija Izvor: MONDO

Spektakularnim preokretom u maratonskih pet setova "plava četa" je u niškom Čairu savladala Francuze - 23:25, 18:25, 25:21, 25:19, 15:8, u prvom meču poslednjeg vikenda takmičenja po grupama.


Bili smo na ivici ambisa, dva seta u minusu, pre nego što su Stanković, Nikola Grbić i fenomenalna niška publika uspeli su da pokrenu "plave" ka 100. pobedi u Svetskoj ligi.

Skoro dva sata žestoke borbe bilo je potrebno da se "trikolori" polože na kolena i da se stigne na korak od "kranevala" u Riju.

Odbojkaški reprezentativci uoči poslednjeg meča poslednjeg vikenda Svetske lige pred finalni turnir u Brazilu (od 23. do 27. jula) imaju sudbinu u svojim rukama. Potrebno je da još jednom u subotu u beogradskom "Pioniru" polože na pleća Francuze, koji sada imaju identičan skor kao "plavi" 6-5.

U ovoj grupi se još takmiče odbojkaši Brazila, koji su po dva osnova, i kao pobednici grupe i kao domaćini, već obezbedili učešće na završnom turniru Svetske lige, i nacionalni tim Venecuele.

Francuska je otvorila meč vodjstvom od 1:0 i 2:1, ali je potom na servis Ivana Miljkovća naš tim vezao tri poena i stekao prednost - 4:2. Kombinacijom odličnih servisa i dobrog bloka srpski reprezentativci držali su razliku, no Francuska je uzvratila i na polovini prvog seta povela sa 13:11.
Srbija je ponovila seriju od tri poena sa početka meča i povela je sa 14:13, pa je prvi set ušao u neizvestan finiš. Francuska se bolje snašla i posle odličnog servisa i bloka na Ivanu Miljkoviću ponovo je došla do dva poena prednosti – 18:16. Gosti su čuvali prednost do rezultata 22:20, da bi posle servis greške Starovića došli do najveće, ispostaviće se i nedostižne prednosti u prvom setu – 23:20.
Iako je Srbija uspela da smanji razliku na 24:23, Francuska je posle nešto manje od pola sata igre u prvom setu iskoristila drugu meč loptu i povela sa 1:0.

Početak drugog seta je pripao Francuzima, koji su lako poveli sa 4:1, da bi dominaciju u uvodnim minutima drugog seta začinili vodjstvom od 8:3. Pet poena prednosti Francuska je čuvala do 16:11, ali su u naredna četiri poena Francuzi uzeli samo jedan, pa je tim Igora Kolakovića smanjio na 17:14. Usledio je sjajan poen, koji je posle nekoliko razmena preko mreže, na žalost, završio u našem polju - 18:14 za Francusku.

U finišu drugog seta Francuska je povećala prednost (23:17) pa je do kraja rutinski odradila posao i povela sa 2:0 – 25:18.

Francuska je u odlučujućem trećem setu uspela da rano stekne dva razlike (5:3), ali su naši odbojkaši uspel ida se vrate u gru i dodju do izjednačenja – 6:6. Usledile su obostrane razmene poena, a Francuska je uz dosta sreće prva stigla na dva razlike (14:12). Iako je naša reprezentacija imala priliku i da ranije povede, "plavi" su barem uspeli da vrate seriju i dodju do izjednačenja (15:15) posle čega su preuzeli kontrolu na terenu.

Posle servisa Dragana Stankovića Srbija je došla u vodjstvo od 18:17, a posle sjajnog bloka i do dva poena prednosti. U izuzetno dramatičnom finišu trećeg seta naš tim je uprkos manjim greškama stigao do tri poena prednosti i set lopte (24:21), a na poen Ivana Miljkovića Srbija je smanjila na 2:1 – 25:21.

Ponovo su Francuzi prvi stigli do osetnije prednosti u četvrtom setu, ali su posle vodjstva gostiju od 9:6, odbojkaši Srbije uspeli da smanje na razliku na dva (13:11, pa 14:12) i održe kakvu takvu neizvesnost. Za razliku od prethodna tri seta, servis naših odbojkaša nije bio baš na nivou, a onda je Miljković asom popravio statistiku i doneo izjednačenje - 15:15! Baš kao i u trećem setu Srbija je posle izjednačenja bila tim koji je dominrao.

Usledila je paklena završnica u niškom "Čairu", i poen za poen oba tima – 18:18. Blokom Dragana Stankovića Srbija je otvorila seriju od pet poena (na servisu bio Marko Podraščanin) koja su joj donela prednost od 23:18 i najavila odlučujući, peti, set. Francuska je uspela da smanji na 23:19, ali nije bilo mesta za njihov preokret pa je Srbija došla do izjadnačenja u setovima – 25:19.

U odlučujućem petom setu, poveli smo sa 4:2, a momci Igora Kolakovića delovali su sve bolje, nasuprot indisponiranim Francuzima. Kao plod takvog odnosa na terenu Srbija je stekla veliku prednost (7:3, pa 10:5) i došla na prag velikog preokreta. Fenomenalni odbojkaši Srbije zadržali su prednost do kraja susreta i rezultatom 15:8 rešili meč u svoju korist!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC