• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Preokretom do pobede

U meču velikog preokreta posle deficita (0:2), srpski tim uspeo je da pruži svoj maksimum i na kraju savlada Francusku.

 ODBOJKA: Preokretom do pobede  Izvor: MONDO

Odbojkaši Srbije slavili su u triler meču Svetske lige protiv Francuske sa 3:2 (23:25, 18:25, 25:21, 25:19, 15:8) u prvom meču poslednjeg vikenda Svetske lige i stigli na korak od plasmana na završni turni u Rio de Žaneiru.

U meču koji je obeležio veliki preokret posle deficita (0:2), srpski tim uspeo je da pruži svoj maksimum i na kraju savlada veoma neugodnog protivnika.

"Bili smo istrajni u želji da pobedimo i za to još jednom dugujemo zahvalnost sjajnoj niškoj publici. Preokreti su sastavni deo našeg posla i mi smo uspeli da to uradimo u meču protiv Francuske. Sledi nam i drugi duel u Beogradu, ali će temperatura na parketu biti malo povoljnija. Priželjkujem da i Pioniru bude identična atmosfera kao i u Čairu i da na kraju slavimo", izjavio je selektor Srbije Igor Kolaković.

Jedan od najiskusnijih u timu Nikola Grbić bio je zadovoljan posle trijumfa nad Francuzima i ujedno 100. pobede svoje reprezentacije u Svetskoj ligi.

"Odlično smo odreagovali posle prva dva seta i trgli se. Da smo igrali u istom ritmu kao na početku od pobede ne bi bilo ništa i ne bismo bili nasmejani. Protivnik je odigrao veoma dobro, jer mi nismo bili na potrebnom nivou. Ipak, uspeli smo da napravimo preokret. Želeo bih da se zahvalim svim momcima koji su ušli u igru i doprineli da na kraju slavimo, kao i fantastičnoj niškoj publici koja nas je sve vreme bodrila. Sada ne smemo da se opustimo jer pobeda u meču u Pioniru i jednom i drugom timu donosi plasman na finalni turnir Svetske lige", izjavio je kapiten Srbije.

Odlični Nikola Kovačević sijao je od zadovoljstva posle trijumfa.

"Samo je bilo važno da nas krene servis. U meču za infarkt, nije bilo mnogo onih koji su verovali da možemo da preokrenemo rezultat. Uspeli smo da se izvučemo iz posle 0:2 i na kraju smo zasluženo slavili", dodao je Kovačević.

Srbija i Francuska večeras u "Pioniru" odigraće drugi duel poslednjeg vikenda Svetske lige. Meč počinje u 20.30 časova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC