• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević promovisao tenis za slijepe

Srpski teniser na egzibiciji u Singapuru uključio se u promociju sporta koji bi trebalo da se pojavi na Paraolimpijskim igrama 2020.

  Tipsarević promovisao tenis za slijepe  Izvor: MONDO

Janko Tipsarević proteklog vikenda odigrao je egzibicioni turnir u Singapuru pod nazivom "Sudar kontinenata".

Srpskom asu, koji je u Singapuru predstavljao Evropu, finalni duel zbog povrede skočnog zgloba predao je Japanac Kei Nišikori. Janko je prije finala pobijedio Sema Kverija (Severna Amerika) sa 7:6, 6:2, i Huana Monaka (Južna Amerika) sa 7:5, 3:6, 10:5.

Tipsarević je boravak u Singapuru iskoristio kako bi promovisao tenis za slijepe ljude. Njegovi "rivali" bili su volonteri u organizaciji koja nastoji da uvrsti tenis sa slijepim ljudima u Paraolimpijske igre 2020.

"Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je nevjerovatno šta ovi ljudi rade, i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ovim mladim ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na zvuk loptice. Ali, oni su sjajni u tome i ostavili su na mene veoma snažan utisak, puno pozitivne energije je vladalo na terenu", rekao je Tipsarević.

Janko je tokom boravka u Singapuru održao seminar mladim trenerima koji u okviru organizacije GTCPA nastoje da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC