• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nataša Janić napada medalju u Riju!

Proslavljena kajakašica bila gost Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Njen suprug najavio napad na medalju u Riju za četiri godine.

 Nataša Janić napada medalju u Riju!  Izvor: MONDO

Nataša Janić, osvajač šest olimpijskih medalja, izjavila je da joj je psihološki najteži trenutak ove godine bio kada joj mađarsko rukovodstvo nije dozvolilo da sa kćerkom Milanom bude u istom hotelu u toku Olimpijskih igara u Londonu.

Zaplakala je, u tom trenutku, drugi put u toku predavanja koje je održala na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu kada je, odgovarajući na pitanje studenata pokušala da objasni šta znači psihološka pripreme i mir uoči velikog takmičenja.

"Cilj u Londonu bila je zlatna olimpijska medalja. Jedan od razloga što sam omanula je što kćerka nije bila kod mene. Psihološki, ovo mi je veoma teško palo. Veoma je važno da takmičar bude potpuno bez briga pred najvažnije takmičenje, da zna koliko mu je vremena potrebno da stigne na trening, gdje su smješteni kajaci i da, što je i najvažnije, bude sa onima koje poznaje i voli. Bez toga nema ni uspjeha. Jeste, osvojila sam srebro i bronzu, ali to nije bilo ono što sam željela", rekla je Nataša, koja je od studenata nagrađena aplauzom punog amfiteatra.

Prvi put se zaplakala kada je govorila o počecima u kajaku i uspomeni na oca Milana, proslavljenog jugoslovensog kajakaša - osvajača srebra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. i trostrukog prvaka svijeta.

"Rasla sam uz njegove uspjehe i igrala se sa njegovim medaljama. On je i mene, ali i oba brata uveo u kajak i probudio ljubav prema tom sportu. I sada živim u kajakaškoj porodici, jer je moj suprug Adrijan Dušev i sam nekada osvajač medalja u kajaku a i njegova djeca su takođe uspješni kajakaši. Veoma je teško razdvojiti sportski dio od privatnog života. Sportista mora da bude egoista, da misli samo na sebe i na uspjeh dok je na borilištu. Priznajem, takva sam u kajaku. U privatnom životu sam potuno drugojačija".

Nataša Janić rekla je da je zbog odlaska u Mađarsku 2001. prkinula studije na višoj školi i da za sada ne planira da nastavi školovanje, jer želi da da maksimum u sportu.

Trenerski posao je trenutno ne zanima.

"Sugurna sam da neću biti trener. Od sebe tražim maksimum u sportu, bojim se da ako bih to tražila od sportiste koga treniram, a on ne bi mogao da ispuni, nervirala bih se, a tu nema dobre saradnje", objasnila je višestrula svjetska i olimpijska šampionka.

Suprug Adrian Dušev kaže da će se Nataša, ipak, takmičiti sljedeće godine iako Mađarsi ne žele da daju dozvolu.

"Nataša će se iduće godine takmičiti! Mađari neće dati dozvolu, ali imamo legitiman način da stekne pravo učešća i nadam se da će nam u tome pomoći država Srbija. Neću dozvoliti da pauzira ni mjesec, jer imamo čvrst program čiji je cilj medalja u Riju", rekao je Dušev i najavio da pripreme za takmičarsku 2013. godinu počinju odmah poslije nove godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC