• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Izdržali pritisak

Odbojkaši Srbije izdržali su žestok pritisak imperativa pobede u duelu protiv Francuske i zasluženo izborili plasman na završni turnir Svetske lige.

 Kolaković: Izdržali pritisak Izvor: MONDO

Selektor Srbije Igor Kolaković istakao je posle meča da su njegovi izabranici "izuzetno napredovali kako je takmičenje u Svetskoj ligi odmicalo" i dodao da su najveći aduti srpskih reprezentativaca bili "jednak stepen požrtvovanja i hramonije u timu u svakom trenutku".

Kolaković je ocenio da je Srbija u poslednjih šest kola igrala "pod imperativom" jer je morala da dobije pet utakmica što se na kraju i desilo.

"Nosili smo se sa tim teretom i pritiskom, a naročito u drugom meču protiv Francuske gde smo se postavili znatno bolje nego u Nišu. Dugujem zahvalnost i predivnoj niškoj i beogradskoj publici za podršku koju su nam pružili, imali smo šansu i realizovali smo je. Čestitke svim igračima na upornosti i borbenosti koju su pokazali", rekao je Kolaković.

Kapiten Srbije Nikola Grbić izjavio je da je njegov tim bio svestan da Francuzi "neće odigrati mnogo lošije nego u Nišu".

"Predostrožnost je bila maksimalna, što se pokazalo u prva dva seta. U trećem setu na ruku rivalu je išla serija odličnih servisa i malo naše opuštanje. Drago mi je da smo se vratili u igru u četvrtom setu i priveli posao kraju", kazao je Grbić.

Srbija će na završnom turniru u Rio de Žaneiru igrati u grupi sa SAD i Poljskom, dok će u drugoj grupi biti Brazil, Japan i Rusija. Po dve reprezentacije iz obe grupe nastaviće takmičenje.

Upitan da prokomentariše šanse Srbije na finalnom turniru, Grbić je rekao da su ekipe u Riju trenutno vrh svetske odbojke.

"Ni jedan protivnik, osim možda Japana, nije slabiji, svi smo ujednačeni i svako svakog može da pobedi. Biće pitanje inspiracije, adaptacije na zonu. Imamo šansu da se plasiramo u polufinale, trudićemo se da je iskoristimo", istakao je Grbić.

Grbiću je duel protiv Francuske bio, možda, i poslednji meč u reprezentativnoj karijeri pred publikom u Srbiji.

"Osećam se loše, već duže razmišljam o tome, moja reprezentativna karijera je pri kraju. Moguće je da je ovo moja poslednja utakmica pred domaćom publikom. Drago mi je da su obe hale pune pune. Ne strahujem, jer ima momaka koji će nas naslediti, a ima i ljubitelja odbojke koji će nastaviti da prate šta se dešava", rekao je Grbić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC