• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Poraz Srpkinja, ali igra obećava

Srbija poslije velikog minusa uspjela da se vrati u meč protiv Norveške, ali ne i da zada završni udarac na otvranju Evropskog prvenstva u Srbiji.

 EP: Poraz Srpkinja, ali igra obećava Izvor: MONDO

Šteta!

Srbija – Norveška 26:28 (12:17)!

Prije svega što Srpkinje nisu imale snage da pred oko 2.500 gledalaca u beogradskoj Kombank areni nokautiraju prvu žensku rukometnu silu na svijetu. A, imale su priliku, iako niko nije vjerovao u to nakon pola sata igre u drugom meču prvog kola Grupe A.

Tim Saše Boškovića igrao je od očaja do sjaja! Uplašene i stegnute izašle su najbolje rukometašice Srbije na teren, a kada je trema prošla sve djelovalo mnogo bolje. Odlično!

Na krilima bučne publike lomile su Norvešku, ali je nisu slomile.

Srbija će šansu tražiti protiv narednog protivnika Ukrajine (četvrtak, 18.15 sati) i Češke, gdje će, za razliku od utakmice sa Skandinavkama, imati ulogu favorita.

U prvom duelu u grupi Čehinje su savladale Ukrajinku 25:22.

Počelo je vrlo loše...

Norvežanke su odmah na početku meča stavile do znanja ko je ko u svjetskom rukometu. Aktuelne evropske, svjetske i olimpijske šampionke dozvolile su Srbiji da povede preko Sanje Damjanović, a onda su preuzele kontrolu nad utakmicom.

Vrlo brzo rezultat je bio u korist formalnog domaćina - laganom serijom 3:0.

Saša Bošković je poslije nešto više od 15 minuta morao da reaguje tajautom, jer je njegov tim bio u minusu od četiri gola (4:8).

Srbija je bila bez ideje u napadu, sa puno tehničkih grešaka. Da li zbog treme, domaćeg terena, imena protivnika ili nečeg četvrtog, primjetno je bilo da su srpske djevojke u meč ušle manje koncentrisane od iskusnih Norvežanki.

Uspjele su poslije odmora da sa dva vezana gola priđu na 8:6. Ali, to je bilo sve u prvih 30 minuta od srpske selekcije. Prvi favorit turnira prilično lako je stekao kapitalnih 17:12 na poluvremenu.



Mnogo bolja, agresivnija i kreativnija bila je Srbija u drugom poluvremenu. Ispred gola Katarine Tomašević postavljen je bedem, a i prvi čuvar mreže domaćina potpuno se razbranila.

Svetlana Ognjenović je nastavila da rešeta mrežu Norvežanki, dok je Andrea Lekića, koja je bila potpuno zaustavljena u prvom dijelu, pokazala zašto je među najboljim igračicama svijeta.

Prednost Skandinavki se polako topila, a poslije samo šest i po minuta Torir Hergeirson je morao da traži predah za svoje djevojke. Srbija je prišla na 17:19.

Nažalost, i španske sudije Marin Ljorente i Garsija Sardevilja su željele da pomognu favoritu. U jednom napadu isključene su Sanja Damjanović i Svetlana Ognjenović, a na drugoj strani nije svirano čisto probijanje poslije prodora Anje Edin.

Ni to nije zaustavilo Srbiju. Iz minuta u minut igrala je sve bolje, a onda je golovima Jelene Erić i Andree Lekić u 53. minutu stigle do izjednačenja (25:25), prvog poslije 1:1 na početku meča.

Imala je Biljana Filipović priliku da donese prednost Srbiji, ali nije uspjela. Poslije toga kao da je ponestalo snage izabranicama Saše Boškovića, ali nisu se predavale sve do posljednjeg napada Norvežanki, kada je Lin Kristin Rigelhut postavila konačnih 28:26.

Desno krilo Norveške postiglo je osam golova, dok je u ekipi Srbije Ognjenović imala jedan pogodak više. Andrea Lekić je prvo poluvrijeme završila sa jednim golom, da bi u nastavku nanizala još pet.

Hala "Kombank Arena"
Gledalaca – 2.500
Sudije: Garsija i Marin
Isključenja: 14 min - 8 min
Sedmerci: 6/7 – 3/6

SRBIJA: Krpež, Popović, Lekić 6(2), Damnjanović 3(1), Erić 1, Risović jedna odbrana, Rajović 1, Pop Lazić 1, Ognjenović 9(3), Filipović 1, Tomašević 12 odbrana, Nišavić 1, Milošević, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 2

NORVEŠKA: Naes, Oftedal, Alštad 4, Loke 3, Breivang 1, Lunde Borgersen, Edin 4, Solberg, Frafjord 1, Bjorndalen, Suland 3, Haraldsen 15 odbrana, Koren 8(3), Gose, Jakobsen, Herem 3
IGRAČ UTAKMICE: Katrin Lunde Haraldsen

(MONDO, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC