• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAKAR: Robi Gordon ponovo na reliju

Američki vozač je konačno objavio da će učestvovati na predstojećem Dakar reliju nakon što je prošle godine bio diskvalifikovan.

 DAKAR: Robi Gordon ponovo na reliju  Izvor: MONDO

Robi će se na reliju, kao i prethodnih godina, trkati u Hameru, a organizatori su saopštili da je Gordonovo vozilo prošlo preliminarne provjere i da on može da se takmiči u svom džipu.

Amerikanac je prošle godine trku završio na petom mjestu, međutim, diskvalifikovan je zbog žalbe koja je uložena protiv njega, odnosno nedozvoljenog sistema za napumpavanje guma.

Gordonov najbolji plasman na Dakaru, bio je 2009. godine, kada najtežu automobilsku trku na svijetu završio kao treći.

Robiju će biti teško da ponovi takav rezultat ove sezone jer će se na startu pored njega naći i Naser Al Atijah, zatim "El Matador", Španac Karlos Sainc i pravi "teškaš" znamenitog relija, desetrostruki pobjednik Dakara, Stefan Peterhansel. Trojica legendi relija su ujedno i tri posljednja pobjednika na Dakaru.

Francuz je šest puta pobjeđivao takmičeći se na motorciklu, a četiri puta je bio najbolji u konkurenciji automobila. Peterhansel nije oduševljen viješću da će se i Robi Gordon nadmetati, upravo zbog problema koje Amerikanac imao na prošlogodišnjoj trci.

"On je varalica, mi ovde dolazimo da se takmičimo a ne da "pozerišemo" i da se hvalimo! Nije ovo cirkus, pa sve i da je to zabavno publici", ljut je Peterhansel i nastavio istim tonom:

"Moramo se takmičiti svi na jednakim osnovama. Robi Gordon mora da poštuje pravila, ako to bude bio slučaj, u redu, neka se takmiči, ako neće da poštuje pravila, ne treba ni da učestvuje."

Dakar reli počinje 5., a završava se 20. januara.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC