• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Pobjeda Srbije!

Reprezentativke Srbije ostvarile prvi trijumf na Evropskom prvenstvu! Pobijedile Ukrajinu 25:23!

  RUKOMET (EP): Pobjeda Srbije!  Izvor: MONDO

Pobjeda, prva i istorijska za Srbiju na velikim takmičenjima!

Najbolje rukometašice Srbije od petka će se boriti za polufinale na Evropskom prvenstvu u Beogradu!

Srpkinje su trijumfovale protiv Ukrajine u drugom kolu Grupe A 25:23 (14:10) i teoretski obezbijedile nastup u drugom krugu. Ali, već od petka, u posljednjem kolu prve faze takmičenja, boriće se protiv Češke za bodove, koji se prenose u drugi krug.

Dugo će se pamtiti ovo veče u beogradskoj Kombank areni. Ne zbog sjajne igre, već pobjede. Do utakmice sa Ukrajinkama selekcija Srbije je imala skor 0:9 na šampionatima Evrope. Pod zastavom Srbije i Crne Gore posljednji trijumf zabilježen je protiv Hrvatske u Mađarskoj, 2004. godine.

Igra "orlica" nije bila ni blizu one koju su demonstrirale protiv najbolje selekcije svijeta - Norveške u drugom poluvremenu. Izostala je tečnost u igri, odbrana i napad su djelovali prilično konfuzno, a podatak da je golman Katarina Tomašević bila najbolji pojedinac utakmice dovoljno govori. Doduše, selektor Saša Bošković u igru nije uvodio povrijeđenu Svetlanu Ognjenović, koja je blistala na terenu protiv Skandinavki.

Srpski čuvar mreže bio je vjetar u leđa ostatku tima, koji je nekako uspijevao da održi razliku i da ne dozvoli prvo veliko iznenađenje na Euru, jer je Ukrajina, objektivno, najslabija reprezenatcija u grupi, ali uvijek spremna da iznenadi.

Na sreću domaćina, ovaj put nisu uspjele.

Srbija je poslije prvog poluvremena imala četiri gola prednosti (14:10), ali je propustila priliku da sa većom razlikom ode na odmor, jer je u posljednjih deset minuta imala konstantno igrača više, u dva navrata i dva.

Iako gošćama nisu dozvolile da ih stignu, drugi dio igre bio je prilično neizvjestan, ali je Tomašević briljirala među stativama sa 18 odbrana!

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Jelena Popović i Sanja Damnjanović sa po pet golova. Najviše pogodaka na meču - osam - postigla je Julija Managarova.

Srbija se sa Češkom sastaje u subotu od 20.15.



Selektor Srbije Saša Bošković, koji je u petak bio meta osuda zbog nesportskog poteza u duelu sa Norveškom, poslije meča nije krio zadovoljstvo.

"Zaslužena pobjeda, djevojke su dale sve od sebe, hvala i publici koja je dala sve od sebe. Imali smo sjajnu Kaću Tomašević..." , rekao je on Radio televiziji Srbije.

Potom je objasnio da u duelu sa Čehinjama neće moći da računa na Svetlanu Ognjenović.

"Ostali smo bez nje, a mnogo nam znači. Nadam se da neće biti ništa strašno".

Sanja Damnjanović nije pružila partiju "iz snova", ali je postigla pet golova i dala svoj doprinos trijumfu.

"Prelomila je želja za pobjedom. U zadnja tri evropska takmičenja nismo osvojili ni bod i to je bilo jako važno za psihu! Srećom, probile smo led".

Zna recept za Čehinje:

"Moramo da ih prebijemo", rekla je uz osmeh.

SRBIJA – UKRAJINA 25:23 (14:10)

Hala "Kombank Arena"
Gledalaca – 3.000
Sudije: Floresku i Duta
Isključenja: 6 min – 14 min
Sedmerci: 2/3 – 4/7

SRBIJA: Krpež 1, Popović 5, Lekić 4 (2), Damnjanović 5, Erić, Risović 1 odbrana (1), Rajović 2, Pop Lazić 3, Ognjenović, Filipović 1, Tomašević 18 odbrana (1), Nišavić 3, Milošević 2, Stoiljković, Liščević, Dmitrović.

UKRAJINA: Vlasenko, Lajuk 1, Pidpalova 2, Šutska 3, Managarpova 8, Borščenko 4 (3), Cibulenko, Vaščuk 1, Turkalo 1, Parhomenko 9 odbrana (1), Nikolajenko 2 (1), Redka 1, Timošenkova, Glibko 3, Burlačenko, Stelmak.

IGRAČ UTAKMICE: Katarina Tomašević

(MONDO, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC