• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: Jelena prva od narednog ponedeljka

Ana neće braniti trofej u Los Anđelesu, pa će je Jankovićeva prestići čak i ako ispadne na startu. Đoković "brani" Montreal.

 WTA: Jelena prva od narednog ponedeljka Izvor: MONDO

Na WTA i ATP listama nije bilo značajnih promena s obzirom na to da su najbolji odmarali posle Vimbldona. To je bilo samo zatišje pred buru.

U konkurenciji dama poredak među prvih deset ovog ponedeljka je isti kao i pre nedelju dana: Ana Ivanović (3828), Jelena Janković (3685), Marija Šarapova (3626), Svetlana Kuznjecova (3455), Serena Vilijams (3251), Jelena Dementijeva (3105), Venus Vilijams (2606), Ana Čakvetadze (2416), Dinara Safina (2287), Agnješka Radvanska (2141).

Međutim, Jelena Janković će posle turnira u Los Anđelesu (tvrda podloga, 600 hiljada dolara) preuzeti čelnu poziciju na WTA listi od Ane Ivanović.

Trenutno prvi ženski reket sveta neće učestvovati na turniru koji je prošle godine osvojila, pa će izgubiti 275 poena.

Jelena je pre godinu dana stigla do polufinala Los Anđelesa, ali će čak i ako ispadne u prvom kolu biti bolja od Ane.

Šansu da se bore za prvo mesto imale bi i Marija Šarapova i Jelena Kuznjecova, ali su obe otkazale učešće.

Na novoj WTA listi Ana Jovanović je pala za dva mesta, sada je 236, Teodora Mirčić je načinila korak napred, do 292. pozicije, a Nataša Zorić i Vojislava Lukić su nazadovale za po tri mesta, trenutno su 406. i 412.

Đoković "brani" Montreal

Za razlliku od Ane, Novak Đoković će braniti trofej u Montrealu (tvrda podloga, 2.615.000 dolara), gde će biti treći nosilac.

Najbolji srpski teniser je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa boljim iz duela Ančić (Hrvatska) - Dančević (Kanada).

Tipsarević nije imao sreće na žrebu, pa će ako na startu savlada Francuza Maija, morati ponovo da odmeri snage sa Endijem Rodikom, koga je savladao na Vimbldonu.

U Montrelu će u konkurenciji dublova igrati Nenad Zimonić i Danijel Nestor (drugi nosioci) i biće slobodni u prvom kolu.

Inače, vrh na ATP listi nije promenjen: Rodžer Federer (6600), Rafael Nadal (5830), Novak Đoković (4945), Nikolaj Davidenko (2970), David Ferer (2945), Endi Rodik (2065), David Nalbandijan (2030), Džejms Blejk (1955), Endi Marej (1730) i Stanislas Vavrinka (1660).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC