• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Primorje "glumi" Zvezdu

U subotu u Rijeci prijateljski meč Primorje - Radnički.

 VATERPOLO: Primorje "glumi" Zvezdu  Izvor: MONDO

Pred derbi meč srpskog prvenstva protiv Crvene zvezde, vaterpolisti Radničkog su otišli na sparing sa riječkim Primorjem, trenutno najjačom hrvatskom ekipom.

U sklopu mini-priprema, Radnički će u subotu od 19 časova odigrati otvoreni, prijateljski meč protiv Primorja, a lijepa strana tog duela je što će sav prihod ići Odeljenju hemato-onkologije Dječje bolnice "Kantrida".

"Želim da se zahvalim domaćem timu na izuzetno lijepom dočeku. Ovakvi treninzi i utakmice su odlična prilka da se još bolje uigramo i da se pripremimo za duel sa Zvezdom. Iako smo jedan od najmlađih klubova, postavili smo temelje za budućnost i dobro je što smo već u ovoj sezoni zacrtali velike ciljeve", rekao je na konferenciji za novinare u Rijeci, trener Radničkog Dejan Udovičić.

Radnički je imao već tri sparing treninga sa Primorjem.

Hrvatski reprezentativac u redovima Radničkog, koji je afirmaciju stekao upravo u Primorju, Damir Burić kaže da bolju provjeru tim iz Kragujevca nije mogao da ima.

"Mislim da je Primorje uz dubrovački Jug najjači protivnik sa kojim smo mogli da se sastanemo, a u ovom trenutku su nam potrebni upravo takvi sparing partneri, jer je ekipa stvorena prije dva mjeseca i trebaće nam vremena da se svi uigramo. Utakmica nema neki rezultatski značaj. Najbitnije je kako ćemo odigrati i da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Nadam se da će bazen biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da će se sakupiti novac za Dječju bolnicu", rekao je Burić.

Trener Primorja Ivan Asić nije štedio komplimente za goste iz Srbije.

"Sastajemo se sa vrhunskim timom koji je sastavljen od nekih od trenutno najboljih vaterpolista svijeta. O tome smo se uvjerili i na treninzima koje smo odradili sa njima i smatram da ovi mečevi mogu biti od koristi obema ekipama. Nadam se da ćemo proširiti saradnju i da ćemo se ubuduće sastajati i u takmičarskim utakmicama. Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola da dođu u što većem broju, prvenstveno zbog humanitarnog karaktera ovog meča, a potom i zbog pravog spektakla koji nas očekuje", rekao je Asić.

Oba tima su neporažena u dosadašnjem toku sezone, u kojem su naspram sebe imala nekoliko veoma jakih protivnika. Primorje je prije desetak dana savladalo ekipu Juga u finalu Kupa Hrvatske, pa će ovaj meč biti i prilika da se sa domaćim navijačima proslavi novi trofej, a najavljen je i dolazak generacija 1979. i 1995., koje su takođe bile osvajači Kupa.

(MONDO - foto: VK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC