• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujasinović: Iz Banjaluke na F4

"Došli smo u Banjaluku da se pripremamo za nastavak Lige šampiona. Mislim da ni ‘fajnal-for’ nije daleko", kaže trener Partizana.

 Vujasinović: Iz Banjaluke na F4 Izvor: MONDO

Proslavljeni srpski vaterpolista i trener Partizana Vladimir Vujasinović, čiji vaterpolisti od petka borave u Banjaluci gdje se pripremaju za drugi dio grupne faze elitnog klupskog evropskog takmičenja.

"Došli smo u Banjaluku da se pripremamo za utakmice koje nas očekuju u nastavku Lige šampiona. Imamo četiri kola do kraja i mislim da možemo da ispravimo dosadašnje greške i plasiramo se među 16 najboljih ekipa. Mislim da ni ‘fajnal-for" nije daleko", rekao je Vujasinović za "Glas Srpske".

Crno-bijeli će u najvećem gradu Republike Srpske raditi do 12. decembra, kada slijedi nastavak priprema u Mađarskoj. Vaterpolisti aktuelnog šampiona Srbije treniraju na Gradskom olimpijskom bazenu, teretani i velnes centru "Fortuna", gdje imaju optimalne uslove za rad.

Vujasinović je istakao da se Partizan uvijek rado vraća u Banjaluku zbog izvanrednog dočeka i odličnih uslova za rad.

"Čestitao bih upravi što se bazen od otvaranja nije promijenio, što je zaista prava rijetkost. Na nama je sada da radimo i nadamo se najboljem. Ovde imamo odlične uslove za treninge i to moramo da iskoristimo da bismo se što bolje pripremili za odlučujuće bitke u Evroligi", naglasio je trener crno-bijelih i zahvalio se Vaterpolo klubu Fortuna na izuzetnom dočeku i obezbijeđenom smještaju.

Partizan je podmladio ekipu, pa dosadašnji rezultati nisu bili na očekivanom nivou. U Ligi šampiona na četiri odigrana meča Beograđani su zabilježili dvije pobjede, te po jedan remi i poraz.

"Ušli smo u novi ciklus. Finansijska situacija nije baš sjajna i bili smo primorani da podmladimo tim. Učinkom možemo da budemo relativno zadovoljni, mada je moglo i bolje. Na utakmici sa Segedinom u gostima imali smo priliku da ostvarimo bolji rezultat, ali smo izgubili. Da smo taj meč dobili, bili bismo prezadovoljni".

U vaterpolo ligi Srbije aktuelni šampion poslije pet odigranih kola zauzima tek četvrto mjesto. Bolje od njih plasirani su kragujevački Radnički, Crvena zvezda i Banjica. Konkurencija u ligi je daleko jača neko prethodnih sezona i očekuje se velika borba do kraja sezone.

"Nikad jače prvenstvo, a za nas trenere nikad bolja situacija. S obzirom na mladost i neiskustvo našeg tima, mnogo je lakše stvarati igrače u jakim utakmicama. Napokon imamo jaku ligu i mislim da će prvenstvo biti neizvjesno do samog kraja. Imaćemo jak plej-of i jedva čekamo taj period godine. Ono čemu možemo da se radujemo je činjenica da smo sačuvali omladinsku školu, odnosno sistem putem kojeg se dolazi do reprezentacije, tako da ne moramo da brinemo za budućnost".

Vujasinović je nedavno završio igračku karijeru i otisnuo se u trenerske vode.

"Trenerski poziv mnogo mi je ljepši nego igrački. Biti igrač je mnogo lakše, trener daleko teže, ali i interesantnije. Postoje trenuci, kao što je derbi utakmica sa Crvenom zvezdom, kada stanete pred nekoliko hiljada navijača i poželite da se skinete i skočite u bazen, ali sve je to normalno. Smatram da sam ipak napravio pravi potez", zaključio je Vujasinović.

Takmičenje u Ligi šampiona biće nastavljeno 9. januara mečevima petog kola, u kojem će Partizan dočekati neporaženi Segedin.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odlaskom Dejana Udovičića ostala je bez selektora. Nedavno se pojavila informacija da bi upravo Vujasinović mogao da preuzme nacionalni tim, ali trener Partizana naglasio je da te priče trenutno nisu realne.

"To je neozbiljna priča. Sigurno da bih volio da budem selektor, ali jednog dana. Sada nije vrijeme da se priča o mojoj kandidaturi. Postoje dva kandidata, a to su Dejan Savić i Igor Milanović i odluka o tome ko će biti novi selektor ‘delfina’ biće donesena u idućih mjesec dana".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC