• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Šveđanke "otkinule" bod Srbiji

Izabranice Saše Boškovića prokockale pet pogodaka prednosti u finišu duela sa Skandinavkama - 23:23.

 RUKOMET: Šveđanke "otkinule" bod Srbiji Izvor: MONDO

Pobjeda je bila na dohvat ruke…

Srbija nije slavila u već dobijenoj utakmici protiv Švedske u prvom kolu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. U Kombank areni, pred oko 2.500 gledalaca, Skandinavke su se vratile iz mat pozicije – 23:23 (13:14).

Srbija je u posljednjih deset minuta imala plus pet (23:18) i napad. Istostaviće se nedovoljno za trijumf!

Ipak, šansa da se "orlice" nađu u polufinalu i dalje postoji, umanjena je tek za nijansu. U preostale dvije utakmice protiv Danske (utorak, 20.10) i Francuske (četvrtak, 18.10) Srbiji su potrebne dvije pobjede.

Nije nemoguće.

Ali, početak i završnica utakmice protiv Švedske više ne smiju da se ponove. Nikako, ako se želi među četiri najbolje reprezenatacije na Starom kontinentu.

Saša Bošković je već u sedmom minutu morao da zatraži tajmaut. Srpkinje su pravile dosta grešaka u napadu protiv vrlo pokretljive švedske odbrane. Skandinavke su za deset minuta postigle šest golova, od kojih čak tri sa penala.

Nepogriješiva je bila Izabel Gulden (imala stopostotan učinak sa sedam metara 6-6).

Posljednji znak za uzbunu bio je kod rezultata 7:2 za selekciju "tri krune".

Morao je Bošković da pošalje na hlađenje Andreu Lekić i Sanju Damnjanović, napravio je još nekoliko promjena i to je dalo rezultat. Nedostajale su nam odbrane Katarine Tomašević.

Ali, i ona je proradila.

U 23. minutu upisala je prvu intervenciju, a zahvaljujući raznovrsnim napadima, koje je kreirala Kristina Liščević, odličnoj Sanji Rajović na crti, Srbija je do poluvremena prišla na samo minus jedan (13:14).

Mnogo problema "orlicama" je zadavala Linea Torstenson, koja je za 30 minuta postigla pet golova. Švedski lijevi bek je u drugom poluvremenu zaustavljen, ali ne potpuno

Mučenje u prvom i uragan u drugom poluvremenu, nažalost ne i do kraja meča.

Srbija je prvi put izjednačila na meču u 31. minutu (14:14), a u 37. povela golom Sanje Damnjanović.

Tomaševićeva je briljirala među stativama, a i napad je postao tečan i efikasan. Iz minuta u minut prednost Srbije je rasla , sve do 23:18 i propušetnog napada za plus šest, kada je posljednjih deset minuta već počelo da teče.

A, onda rasulo, isto kao ono na početku meča. Domaće igračice su izgleda već počele da slave pobjedu.

Gomila grešaka i Švedska je začas stigla prednost. Opet se razigrala Torstenson, koja se vratila u igru, postigla je tri od posljednja četiri gola i najzaslužnija je što se njen tim vratio iz "mrtvih" i osvojio bod.

U posljednjem minutu obje selekcije imale su napad za pobjedu, Švedska čak dva. Prvo je Tomašević odbranila nisku loptu Torstenson, a Grubstrom je zaustavila udarac Biljane Filipović sa devet metara.

Šteta. Bodovi su već praktično bili upisani, ali su na kraju prepolovljeni.

U reprezentaciji Srbije istakle su se Tomašević sa 13 odbrana i Sanja Rajović sa pet golova.

"Ispustili smo dva boda, ali i jedan će nam biti dovoljan ako uspijemo da pobjedimo Francusku i Dansku. Naredni meč biće jedan od najtežih, ali mislim da ćemo odbranu morati da odigramo kao u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme smo večeras odigrali jako loše, drugo jako dobro i to moramo da promjenimo".

Selektor Saša Bošković najavio je proslavu osvojenog boda.

"Vidjeli ste da je timski duh kvalitet. Čestitam djevojkama, pokazale su da mogu da se bore sa najboljim ekipama. Idemo sada da slavimo. I u narednom meču moramo da igramo jako odbranu i da iz te odbrane postižemo lake golove iz kontre".

SRBIJA – ŠVEDSKA 23:23 (13:14)

Kombank arena: 2.500 gledalaca
Sudije: Stolarovs i Lisiš iz Letonije
Isključenja: 4 min Srbija
Sedmerci 1/1 – 6/6

SRBIJA: Krpež 2, Popović 3, Lekić 1, Damnjanović 3, Erić 3, Risović, Rajović 5, Pop-Lazić 1, Ognjenović 3, Filipović, Tomašević 13 odbrana, Nišavić, Milošević, Stoiljković 1, Liščević 1, Dmitrović.

ŠVEDSKA: Olson 6 odbrana, Agren 5, Flogman, Fogelstrom, Blom, Roberts, Sand, Havia Svenson 2, Vestberg 1, Alm, Grubstrom 3 odbrane, Torstenson 8, Gulden 6 (6), Helberg, Valen, Jakobsen 1.

Rezultate ostalih utakmica i parove narednog kola pogledajte OVDE.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC