• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Godina zaokružena zlatom

Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju na juniorskom EP u krosu i tako na najbolji mogući način zaokružila uspješnu godinu za srpsku atletiku.

 ATLETIKA: Godina zaokružena zlatom Izvor: MONDO

Amela je ovom medaljom u Budimpešti postala tek treća juniorka u istoriji Evropskog prvenstva u krosu koja je uspjela da da na različitim takmičenjima uzme sve tri medalje. Bilo je to posljednje takmičenje za Amelu u konkurenciji juniora, na redu su sada medalje u seniorskoj konkurenciji.

"Došla sam spremna na ovo takmičenje, znala sam da mogu. Staza mi je prijala, trčala sam svoju trku i u pravo vrijeme prestigla predstavnicu Velike Britanije i kao prva ušla u cilj", rekla je Amela.

Bilo je to posljednje takmičenje za Amelu u konkurenciji juniora, na redu su sada medalje u seniorskoj konkurenciji.

"Željela sam da zlatom u Budimpešti na najbolji mogući način krunišem svoju juniorsku karijeru i u tome sam uspjela. Sljedeće godine čeka me kros u Beogradu, gdje ću nastupati u konkurenciji mlađih seniora i nadam se opet obradovati svoju zemlju. Zahvalila bih se svima na podršci posebno Atletskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta", izjavila je Amela Terzić.

Amelinim uspjesima u 2012. godini zadovoljan je i njen trener Rifat Zilkić.

"Imali smo dobru taktiku za trku i Amela je savršeno sve odradila. Nakon juniorskog srebra na SP u Barseloni, državnog rekorda na 1500m, ovo je bila kruna 2012. godine i juniorske konkurencije. Ona je za četiri godine koliko je bila junior na svakom takmičenju bila u borbi za medalju. Zahvalio bih se ASS, Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta", rekao je Zilkić.

Reprezentaciju Srbije je na Evropskom prvenstvu u krosu predstavljalo 16 atletičara u svim kategorijama. Selektor reprezentacije je iznio pregled nastupa svih atletičara i pored Amele izdvojio nastup povratnice na stazu Sonje Stolić koja je nakon duge pauze i teške povrede zauzela visoko 19. mjesto.

Prvenstvo u Budimpešti završeno je više nego uspješno, a svi se nadaju da će još veći uspjesi biti ostvareni naredne godine na prvenstvu u Beogradu.

"Nema ljepšeg načina da se završi godina koja je najuspješnija za atletski sport i sam Amelin kraj juniorske karijere nije mogao biti bolji. Sljedeće godine imaće šansu da nastupi na EP u krosu pred domaćom publikom i nadamo se da će se i tu boriti za medalju", rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik Atletskog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo u krosu u Beogradu biće jubilarno, deseto po redu, a u Atletskom savezu i Ministarstvu omladine i sporta će učiniti sve da to takmičenje bude organizovano na najvišem nivou.

(MONDO, foto: Atletski savez Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC