• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Ivana i Nina ponos Srpske

Sportski direktor banjalučkog Olimpa Željko Panić ocijenio 2012. veoma uspješnom zbog državnih rekorda plivačica Ivane Ninković i Nine Žarković.

 PLIVANJE: Ivana i Nina ponos Srpske Izvor: MONDO

Mlade Trebinjke su u ovoj godini se pridružile Olimpu, a ostvarile su i izuzetno zapažene nastupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ivana Ninković je tri puta oborila rekord Bosne i Hercegovine i plasirala se u polufinale trke na 50 metara prsno. Na kraju je zauzela odlično deseto mjesto sa vremenom 31:46.


Nina Žarković oborila je seniorski državni rekord u disciplini 50 metara slobodno isplivavši ovu dionicu ispod "magičnih" 26 sekundi.

Na prijemu kod gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića u srijedu, Panić se zahvalio na podršci grada, ističući da se ta podrška očekuje i naredne godine, kada se održava Svjetsko prvenstvo u plivanju.

Panić je napomenuo da plivače Olimpa do početka Svjetskog prvenstva očekuju Mediteranske igre i mnogo međunarodnih plivačkih mitinga.

Ističući da je Olimp ove godine bio izuzetno uspješan, Panić je podvukao da su u banjalučki klub dovedene najbolje plivačice u Bosni i Hercegovini - Ivana Ninković i Nina Žarković, te da će klub nastaviti sa prikupljanjem talenata.

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da su plivačice ovog kluba Ivana Ninković i Nina Žarković buduće zvijezde plivačkog sporta Republike Srpske i poručio da će grad podržavati klubove koji postižu rezultate.

"Ove dvije plivačice kluba `Olimp` su na posljednjem Evropskom prvenstvu ostvarile rezultate vrijedne pažnje koji potvrđuju opredjeljenje ovog kluba da već u narednoj godini juriša na još značajnije rezultate na Svjetskom prvenstvu",
rekao je Gavranović novinarima nakon prijema.

On je naveo da je grad do sada, u okviru materijalnih mogućnosti, pomagao u održavanju plivačkog mitinga kluba Olimp na Gradskom olimpijskom bazenu, kao i kroz određeni fond časova korištenja bazena na teret grada.

Gavranović je istakao da će Banjaluka, iako je budžetskih sredstava sve manje zbog uticaja svjetske ekonomske krize, naći načina da pomogne sportistima i klubovima koji bilježe rezultate, jer promovišu grad.

"Ono što imamo u gradu koristićemo i u narednom periodu i sve spekulacije i priče o zatvaranju bazena su potpuna opstrukcija gradske vlasti i administracije",
dodao je Gavranović.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC