• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Apetiti Srbije porasli - finale!

Srbija poslije pobjede nad Danskom u euforiji, jer je od polufinala na rukometnom Euru za dame dijeli još samo jedan bod.

 RUKOMET: Apetiti Srbije porasli - finale! Izvor: MONDO

Rukometašice Srbije napravile su podvig na Evropskom prvenstvu. U posljednjem kolu druge faze takmičenja, mimo svih očekivanja, boriće se za plasman u polufinale šampionata, koji se održava u Srbiji i pobuđuje sve veće interesovanje publike.

Srpkinjama će za prolaz među četiri najbolje selekcije biti dovoljan i remi protiv Francuske.

Mnogi su pomislili da će srpske rukometašice poslije neriješenog ishoda utakmice sa Švedskom psihološki da padnu. Međutim, one su, poslije manje od 24 sata, u meč protiv Danske ušle još motivisanije i spremne da pobijede velikog rivala.

Tako je i bilo na kraju - 29:26.


Blistale su Srpkinje od sreće u miks-zoni.

Darku Staniću opasno se drma "ministarska fotelja". Prvi golman ženske reprezentacije Srbije Katarina Tomašević cilja pravo na njegovo mjesto. U dosadašnjih pet utakmica na prvenstvu najbolji je igrač.

Protiv Danske je imala 19 odbrana.

"Imali smo fantastičnih sat vremena i presrećna sam. Poslije remija sa Švedskom nismo spavale cijele noći, što se izgleda i isplatilo na kraju", rekla je raspoložena Katarina Tomašević.

Nema mnogo vremena za slavlje.

"San je ostvaren, ali moramo još da se borimo za polufinale", upozorila je čuvar mreže srpskog gola.

Andrea Lekić odigrala je mnogo velikih utakmica u karijeri, ali posljednju u nacionalnom dresu protiv Danske smatra najvećom.

"Ne pretjerujem kad ovo kažem, ali ostvarila sam najveću pobjedu u karijeri. U najtežim momentima smo se vraćale 'iz mrtvih' i nismo posustajale, što je bio jedan od ključeva pobjede", rekla je organizator igre Srbije.

Ambicije su sada daleko veće.

"Mogu da kažem da su nam poslije ove pobjede apetiti porasli i da više od svega želimo finale", potvrdila je Andrea Lekić.

Svetlana Ognjenović pronalazila je rješenja sa lijevog krila kada ih niko nije vidio. Borila se do posljednjeg atoma snage.

"Pokazali smo svima da smo bolji od Dankinja, ali i od sudija. Bitno je da smo pobijedili i nema potrebe bilo šta da se komentariše".

"DA SE SMIRIMO, AKO JE TO MOGUĆE"

Sanja Damnjanović potpuno je proradila protiv Danske. Standardno dobra je bila u odbrani, ali je počela da "rešeta" u napadu. Postigla je osam golova, od kojih su neki bili ključni za slavlje.

Trijumf nad Danskom nazvala je istorijskim, ali je naglasila da euforije ne smije da bude pred odlučujući meč sa Francuskinjama.

"Dugo godina smo bile u sjenci Danske i njihovog brzog rukometa, ali ovog puta smo im demonstrirale silu i brzinu. Dobre smo bile u odbrani, postigle par lakih golova i, što je najvažnije, igramo sve bolje. Sada moramo da se smirimo, ako je to moguće".

Srpkinje imaju manje od dva dana da se odmore i pripreme za odlučujući okršaj. Pred njima je definitivno meč karijere, a ako ga dobiju - slijedi još jedan, pa još jedan, u nedjelju. Nadamo se i vjerujemo.

Koliko pobjeda znači svima u srpskom rukometu, pokazuju i riječi srpskog selektora, Saše Boškovića:

"Veoma sam srećan. Imam najbolje djevojke na svijetu!"

(MONDO, foto: RSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC