• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Hrabre Srpkinje bez finala!

Crna Gora pobijedila Srbiju u polufinalu EP i izborila novo finale sa Norveškom. Srpkinje protiv Mađarske za bronzu (nedjelja, 14.30).

 RUKOMET: Hrabre Srpkinje bez finala!  Izvor: MONDO

Pale su svjetske vicešampionke Francuskinje, pale su i evropske vicešampionke Dankinje, ali ne i olimpijske…

Srbija neće igrati u finalu na Evropskom prvenstvu za rukometašice. Crna Gora je bila bolja - 27:26 (13:14). Zaslužeo, ali ne bi bilo nezasluženo i da su Srpkinje na kraju pobijedile.

Kao što su i obećale, ostavile su srce na terenu i malo je nedostajalo da se raduju na kraju.

Odlična Biljana Filipović imala je priliku da deset sekundi prije kraja obezbijedi produžetak, ali ju je Sonja Barjaktarević prvi put na meču zaustavila! Desni bek Srbije je prije toga sedam puta prošao.

Nema mnogo vremena za žaljenje, a i zbog čega bi!? Ovaj tim Srbije niko nije vidio u polufinalu prije početka takmičenja, a on je stao na stepenik od finala. Falio je jedan gol. Za manje od 24 sata slijedi meč sa Mađarskom i prilika da se "orlice" okite medaljom. Za nas zlatnom!

Za tron će se boriti dve najbolje reprezentacije na prvenstvu. Crna Gora, predvođena Kragujevčankom Katarinom Bulatović, i Norveška, sa sve samim zvezdama u timu. U Londonu su Skandinavke bile bolje.

TOK UTAKMICE

Srbija je odlično otvorila meč, povela 2:0 preko bekova Marine Dmitrović i Sanje Damnjanović, ali je Crna Gora uzvratila serijom 3:0 i u petom minutu prvi put stigla do vođstva.

Početak utakmice pripao je olimpijskom vicešampionu, koji je u 10. minutu utakmice vodio 5:3, a na polovini poluvremena 8:4. Malo toga je polazilo za rukom našim rukometašicama, a i kada bi došle u situaciju za laku realizaciju nisu uspjevale.

Selektor Srbije Saša Bošković morao je da zatraži tajmaut u 16. minutu. Dogovor je postignut i on je sproveden u delo. Srbija je u napadu počela da igra mnogo brže i na početku 22. minuta rezultat je bio izjednačen.

Katarinu Tomašević među stativama uspješno je zamijenila Jovana Risović. Najbolja crnogorska igračica Katarina Bulatović "uštopovana" je od srpske odbrane i sjajne Risović. Biljana Filipović počela je pogađa i razigrava, prordile su Andrea Lekić i pivot Sanja Rajović, a drugim golom Damnjanović Srbija je opet povela 11:10 u 24. minutu.

Sve bolje je djelovao srpski tim.



Međutim, sudijski par iz Letonije isključio je Jelenu Erić dva minuta prije kraja poluvremena, što je ekipa Dragana Adžića iskoristila i poslije tri gola zaostatka smanjila na 13:14.

Možda je to bio i ključni moment na utakmici, jer su Crnogorke bile u strašnom padu.

Crna Gora je prva postigla pogodak u drugom dijelu, a preko Biljane Pavičević stigla do nove prednosti u 35. minutu (16:15). Bilo je i dva razlike za popularne "sokolice", koje su prvo isključenje dobile tek u 40. minutu.

Koliko su grubo igrale Crnogorke najbolje svedoči i raskrvavljen nos Svetlane Ognjenović, kada je dosuđen samo deveterac.

Nije sve najbolje funkcionisalo. Srpkinje su opet počele dosta da griješe, a novog igrača više ne da nisu iskoristile, već su primile gol (19:21). Napad je potpuno stao, pa je Bošković ponovo morao da reaguje, tražeći predah za svoje djevojke.

Lekić i fenomenalna Filipović donose novo poravnanje rezultata u 49. minutu.

Katarina Bulatović je napravila prestup na penalu i Srbija je dobila priliku da povede. Nevolja je bila u tome što je Lekić morala na klupu za kažnjene. Mi našu šansu nismo iskoristili, Crna Gora jeste. Sa prva dva gola na meču, lijevo krilo Radmila Miljanić vraća svoj tim na plus dva – 24:22.

Nova priliku na meču za Srpkinje u 56. minutu. Ali, opet su primile gol sa igračem više – Katarina Knežević je bila nepogrešiva. Postigla je posljednja tri gola i svojoj reprezentaciji donijela prvo finale na evropskim prvenstvima.

Srbija se brorila, ali više nije mogla.



SRBIJA – CRNA GORA 26:27 (14:13)

Kombank arena: 14.000
Sudije: Stolarovs i Ličiš iz Letonije
Isključenja: 8 min – 6 min
Sedmerci: 1/1 – 0/1

SRBIJA: Krpež, Popović, Lekić 5, Damnjanović 4, Erić 1, Risović 5 odbrana, Rajović 3, Pop-Lazić, Ognjenović 2, Filipović 7, Tomašević 6 odbrana, Nišavić, Milošević 3, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 1.

CRNA GORA: M. Vukčević 4 odbrane, Miljanić 2, Pavićević 2, Radičević 5, Đokić 1, Despotović, Jovanović 1, A. Bulatović 2, Barjaktarović 5 odbrana, Klikovac, S. Vukčević, Tosković, Nikčević, Lazović, K. Bulatović 6, Knežević 8.

(V. Sukdolak, MONDO, foto: RSS, FoNet/AP )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC