• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su najbolji sportisti Srpske…

Ove godine za 58. tradicionalni Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, 22 strukovna saveza poslali su imena svojih kandidata.

 Ovo su najbolji sportisti Srpske… Izvor: MONDO

Žiri na čelu sa proslavljenim srpskim vaterpolistom Aleksandrom Šoštarom neposredno prije završne svečanosti odlučiće ko će biti najbolji sportista te napraviti listu deset najboljih.

Evo ukratko njihovih najboljih rezultata u 2012. godini:

1. Marko Perišić (fudbal) prošao je sve omladinske selekcije FK Slavija iz Istočnog Sarajeva. Jedan je od najzaslužnijih za uspješne nastupe ovog premijerligaša u eliti Bosne i Hercegovine.

2. Dražen Subotić (džudo) na prvenstvima Republike Srpske i BiH u konkurenciji seniora osvojio je prvo, odnosno drugo mjesto. Član je DžK Romanija i osvojio je drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu i Evropskom kupu.

3. Maja Stojković (tekvondo) postala je prvakinja Republike Srpske i BiH. Na prvenstvu Balkana, članica TK Derventa, bila je druga. Prvo mjesto osvojila je na Trofeju Beograda, a isti rezultat ponovila je na Fojnica openu.

4. Mario Vasiljević (odbojka) u sezoni 2011/12. osvojio je vicešampionsku titulu u dresu Mladosti iz Brčkog.

5. Darija Kitić (streljaštvo) najuspješniji je strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2011/12, a sa Geofonom je osvojila Prvenstvo i Kup BiH za 2012. godinu.

6. Ivana Ninković (plivanje) na EP u Francuskoj oborila je tri seniorska rekorda BiH, a u trci na 50 metara prsno osvojila je odlično 10. mjesto. Na EP u Mađarskoj plivačica banjalučkog Olimpa zauzela je 12. mjesto na 50 metara prsno, a na 100 metara prsno oborila je rekord BiH. Učestvovala je i na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje je u disciplini 100 metara prsno zauzela 41. mjesto.

7. Velibor Manjić (rukomet) jedan je od najzaslužnijih igrača za titulu prvaka dobojske Sloge u Premijer ligi BiH.

8. Marko Trklja (kuglanje) u sezoni 2011/12. u dresu banjalučkog Borca bio je šampion, a ove je u dresu Knin Revite srušio državni rekord BiH i RS koji sada iznosi 667 oborenih čunjeva.

9. Goran Dojčinović (automobilizam) u 2012. godini postao je šampion BiH na brdskim trkama u klasi H-12 do 1400 kubika, te vicešampion BiH na kružnim trkama H-12 do 1400 kubika. Automobilista AK Banjaluka šampion je FIA međunarodnog takmičenja "Kup sigurnosti na cestama" u klasi N1 do 1400 kubika.

10. Miloš Komatina (košarka) jedan je od najboljih igrača u Jadranskoj ligi. Sa Igokeom je osvojio Kup RS, te igrao u finalu Kupa BiH, dok je u Prvenstvu BiH, takođe, stigao do drugog mjesta.

11. Maja Mirdinja (karate) na Kupu nacija u Milanu osvojila je zlato u borbama pojedinačno (teška kategorija) i ekipno, dok je u katama pojedinačno stigla do bronze. Na prvenstvu i Kupu RS karatistkinja Leotara osvojila je pet medalja.

12. Miodrag R. Savić (šah) u 2012. godini osvojio je prvo mjesto na Gran priju Balkana, te ekipnom prvenstvu Crne Gore. Zvornički šahista na ekipnom prvenstvu RS bio je kapiten i najuspješnija prva tabla.

13. Velibor Vidić (boks) na 11. međunarodnom turniru "Radovan Bisić" proglašen je za najboljeg boksera. Bokser Slavije na međunarodnom turniru u Žepču proglašen je za najborbenijeg boksera.

14. Biljana Cvijanović (atletika) osvojila je prva mjesta u disciplini maraton, 5000 m, 3000 m stipl, 1500 m i 800 m na Pojedinačnom prvenstvu BiH, te 4000 m na Pojedinačnom prvenstvu RS. Na Pojedinačnom prvenstvu Balkana atletičarka Doboja u disciplini 3000 m stipl bila je druga, a na 1500 m peta.

15. Denis Marjanović (kik-boks), član KBK "Draženko Ninić" na Svjetskom prvenstvu u Orlandu osvojio je titulu prvaka svijeta u NjKA federaciji do 90 kilograma, K1 stil.

16. Miljana Antonić (stoni tenis), stonoteniserka Prijedora osvojila je prvo mjesto u Premijer ligi BiH, prvo mjesto na pojedinačnom prvenstvu BiH u paru sa Danijelom Balić, te prvo mjesto pojedinačno na prvenstvu BiH. Na Evropskom klupskom takmičenju KUP KRAS-a u Italiji bila je peta.

17. Vladimir Kuvalja (biciklizam) postao je drumski prvak BiH u pojedinačnoj konkurenciji, dok je ekipa BSK-a postala ekipni prvak BiH. U Premijer ligi zauzeo je drugo mjesto u generalnom plasmanu, dok je ekipa BSK-a postala ekipni prvak BiH.

18. Žana Novaković (skijanje) osvojila je prvo mjesto u slalomu na trkama na Jahorini, Zlatiboru (dva puta) i Mokroj Gori, dok je u veleslalomu skijašica Jahorine trijumfovala na trkama na Jahorini i Bjelašnici (dva puta).

19. Darko Savić (kajak) osvojio je prva mjesta na Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba, Hrvatske i BiH. Najbolji rezultat na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj član Kajak-kanu kluba Vrbas ostvario je u 3džK1 spustu (15. mjesto), dok je u disciplini na Evropskom prvenstvu do 23 godine u Sloveniji 3džK1 slalom zauzeo 17. mjesto.

20. Biljana Nedić (košarka u kolicima) posljednje tri sezone standardni je član KKI Vrbas. Nastupala je u NLB i BiH ligi, te na brojnim turnirima širom Evrope.

21. Borislav Gajić (sjedeća odbojka) postao je po deveti put zaredom prvak Republike Srpske sa OKI Banjaluka, te osvajač Kupa RS. Na međunarodnom turniru u Srbiji osvojio je prvo mjesto.

22. Robert Bjelajac (aeromodelarstvo), aeromodelar i član Aeromodelarskog kluba Galeb u 2012. godini osvojio je prva mjesta na Svjetskom kupu i međunarodnom takmičenju Open international "Siscia cup" - klasa F1A.

Proglašenje najboljih sportista Republike Srpske za 2012. godinu biće održano u utorak, 18. decembra, u Banskom dvoru od 20.10 časova. Završnu svečanost direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC