• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Udovičić: Zvezda je izazov

U Radničkom jedva čekaju derbi meč sa Zvezdom u subotu i ističu da je takav duel nedostajao srpskom vaterpolu.

 Vanja Udovičić: Zvezda je izazov Izvor: MONDO

Ključaće voda u subotu, u beogradskom bazenu "Tašmajdan"!

Sastaju se dvije vodeće ekipe srpskog prvenstva i jedine do sada neporažene - BVK Crvena zvezda i Radnički.

Kragujevčani su se temeljno pripremali za duel sa Zvezdom. Bili su na pripremama u Hrvatskoj, imali su treninge sa riječkim Primorjem (i jednu prijateljsku utakmicu) i zagrebačkom Mladošću. Radnički ove sezone nije poražen ni u jednom takmičenju, Zvezda je izgubila dvije u Evroligi (od Juga u Beogradu i od Olimpijakosa u Atini).

Imena koja će u subotu biti u bazenu garantuju spektakl!

"Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica - pravi derbi, sa izuzetno kvalitetnim protivnikom. Jako se radujem ovom meču, jer je posljednji ispit u nizu u ovoj polusezoni. Dobro smo se pripremali za Zvezdu i jedva čekam da vidim kako će se iskazati neke stvari koje smo uvježbavali na treninzima. Iz nedjelje u nedjelju sve više napredujemo i polako postajemo relevantan činilac, kako u Srbiji, tako i u Evropi", rekao je trener Radničkog Dejan Udovičić.

Zanimljivo, ovo će biti prvi duel dosadašnjeg i novog selektora Srbije - Dejana Udovičića i Dejana Savića, koji je prije nekoliko dana i zvanično imenovan na tu funkciju.

Kapiten Radničkog i reprezentacije Srbije, Vanja Udovičić, oporavlja se od povrede i najvjerovatnije će biti na raspolaganju treneru Radničkog za ovaj duel.

"Utakmica sa Zvezdom je pravi srpski derbi, ono što nam je nedostajalo svih ovih godina. Drago mi je što pored 'vječitog derbija' imamo još jednu izuzetnu utakmicu, u kojoj tražimo svoju šansu i želimo da dokažemo da dosadašnji rezultati nisu slučajnost. Sastaju se dvije neporažene ekipe, koje su do sada pokazale najviše, pa nema sumnje da je pred nama vaterpolo spektakl. Jako je teško igrati u Beogradu, pred takvom publikom, ali za mene je to izazov i zadovoljstvo i drago mi je što je Srbija dobila takav derbi", rekao je Vanja Udovičić.

Centar Radničkog Boris Popović nastupao je za Crvenu zvezdu i svjestan je značaja podrške navijača u ovakvim utakmicama.

"Ovo će biti najteže gostovanje u prvom dijelu sezone, utakmica za koju smo se dugo pripremali. Pored sjajnih 13 igrača, oni imaju i 'Delije', kao svog 14. igrača. Znam koliko navijači mogu da pomognu, jer sam i ja bio dio Zvezde", rekao je Popović.

Utakmica Zvezda - Radnički biće odigrana u subotu od 17.15 časova na "Tašmajdanu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC