• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Rnić i Manojlović brinu Vukovića

Selektor Srbije pred okupljanje tima za SP u Španiji susreo se sa poteškoćama. Rnić povrijeđen, Manojlović ima problema sa srcem...

 RUKOMET: Rnić i Manojlović brinu Vukovića Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije započinje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji, a selektor Veselin Vuković uoči okupljanja susreo se sa problemima.

Kao i pred oktobarske kvalifikacije za EP od početka na raspolaganju neće imati kompletan tim na okupu, jer brinu vijesti o zdravstvenom stanju "orlova".

Za sada je sigurno da Momir Rnić i Nikola Manojlović neće biti spremni za rad od početka.

"Momiru Rniću je izgleda naprsla neka kost u peti, situacija je vrlo komplikovana, ali će magnetna rezonanca pokazati detaljnu sliku. On u utorak stiže u Srbiju i tada ćemo znati sve preciznije. Prve prognoze su da takva povreda zahtijeva između 10 i 20 dana pauze", rekao je za "Sportski žurnal" Vuković.

I sa Manojlovićem je komplikovana situacija.

"Sačekaćemo i Nikolu da obavi sve preglede, slučajno mu je otkriven neki problem sa srcem i kada su takve stvari u pitanju moramo da budemo potpuno sigurni da je sve u redu", dodao je selektor "orlova", koji i na kvalifikacionim duelima protiv Rusa i Bosne i Hercegovine jesenas nije računao na istu dvojicu igrača zbog povreda.

Predviđeno je da Srbija poslije okupljanja tima u Rumi provede pet dana, a onda odigra pripremne duele protiv Rumunije, 28. decembra i Mađarske, 30. decembra. Vuković sa sigurnošću ne može da kaže na koga će računati na tim utakmicama.

"Vidjećemo kada se okupimo. Igrače iz Njemačke, Ilića, Vučkovića, Šešuma i Vujina čekamo tek za drugi meč u Mađarskoj 30. decembra. Gajić nije dugo bio kod kuće, pa smo se dogovorili da dođe u ponedjeljak na trening pošto ćemo imati Stanića za nekoliko treninga. ali Stanića nećemo voditi u Mađarsku", rekao je Vuković.

On je rekao da će naknadno odlučiti da li će uslijediti neki novi pozivi u nacionalni tim.

"Sagledaćemo kakva je situacija, možda sa spiska rezervi povučemo Draška Nenadića, ali samo za utakmice protiv Mađara i Rumuna".

Reprezentacija Srbije će u Rumi odraditi šest treninga, a u četvrtak ujutru kreće put Mađarske, gdje ih očekuju dvije provjere prvo protiv Rumuna, 28. decembra u Balatofiredu (18 časova), potom dva dana kasnije u Vespremu (12 sati) ukrštaju koplja sa domaćinom, četvrtoplasiranom sa Olimpijskih igara u Londonu.

Poslije toga Vuković će pulenima dati slobodno do 1. januara kada je zakazao okupljanje u Staroj Pazovi u 18 časova, a u prvim danima nove godine očekuju ih još dva test meča, prvo 5. januara u Nišu sa Makedonijom (19 časova), a na Badnji dan u Vrnjačkoj Banji protivnik će biti selekcija Egipta, od 15 sati.

Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Španiji igra se od 12. do 27. januara.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC