• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zilkić: Zašto Mandić, a ne Terzićeva?

Trener evropske šampionke u krosu smatra da je ona nezasluženo ostala bez priznanja za najboljeg mladog sportistu Srbije.

 Zilkić: Zašto Mandić, a ne Terzićeva?  Izvor: MONDO

Amela Terzić je ove godine u Budimpešti postala juniorski prvak Evrope, kao i svjetska juniorska vicešampionka na 1.500 metara u Barseloni.

Atletski trener Rifat Zilkić smatra da se OKS izborom vaterpoliste Partizana Dušana Mandića ogriješio o mladu sportistkinju.

"Terzićeva je četiri godine kandidat za najboljeg mladog sportistu Srbije i uvijek se njenom izboru ispreči lobiranje nekog od Saveza. Ranije su to bili Plivački i Odbojkaški savez Srbije, a sada je prevagnuo Vaterpolo", rekao je Zilkić novinarima u Novom Pazaru.

On je istakao da izuzetno poštuje laureata Dušana Mandića i njegova dostignuća u vaterpolu, ali i da su juniorski rezultati Terzićeve neuporedivo kvalitetniji.

"Cijenim Mandićevu bronzu iz Londona, ali njegovi ovogodišnji rezultati u juniorskom uzrastu ne mogu da se uporede sa Amelinim. OKS, valjda, bira najboljeg mladog sportistu Srbije, a ne najboljeg mladog sportistu Olimpijskih igara. Moj stav dijele i čelni ljudi Atletskog saveza Srbije", kazao je Zilkić.

Ovaj atletski stručnjak je dodao i da je svojevremeno od generalnog sekterara OKS Đorđa Višackog dobio uvjeravanja da se kod izbora najboljih više vreduju dostignuća u pojedinačnim sportovima.

"Taj kriterijum nije poštovan ni kod seniora, pa je OKS za najboljeg sportistu izabrao vaterpolistu Andriju Prlainovića, na štetu strelca Andrije Zlatića", ocijenio je Zilkić.

On je dodao da se OKS ogriješio o Terzićevu kao ranije o Natašu Janić.

Zilkić je novinarima rekao da je 19-godišnja Novopazarka imala "ozbiljne ponude" da nastupi za reprezentacije Turske, Njemačke i Bosne i Hercegovine, ali da ih je odbila i riješila da ostane u Srbiji.

"OKS u posljednje dvije godine nije uložio nijedan dinar u njen sportski razvoj, već su januara 2011. prestali sa svakim vidom finansiranja", zaključio je Zilkić.

Amela Terzić je u posljednje tri godine osvojila devet medalja na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima.

(Beta/MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC