• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Novak i ja spremni za trofej u Pertu

Srpkinja očekuje da će u paru sa najboljim teniserom planete na Hopman kupu osvojiti trofej i tako završiti posao koji nisu uspjeli 2011. godine.

 Ana: Novak i ja spremni za trofej u Pertu  Izvor: MONDO

Ana Ivanović i Novak Đoković u subotu će započeti takmičenje na Hopman kupu u Pertu. Srpski tandem imenovan je za prve nosioce na turniru gdje će ukupno nastupati osam parova.

Ana Ivanović sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja u Australiji, gdje je baš u paru sa Novakom, prije dvije godine, bila primorana da preda finalni duel zbog povrede stomačnog mišića. On smatra da je sada vrijeme da konačno odu korak dalje.

"Bili smo vrlo blizu osvajanja trofeja prije dvije sezone, i bilo je vrlo razočaravajuće to što smo morali da predamo finale. Nadam se da ćemo ovog puta uspjeti da stignemo do trofeja", izjavila je srpska reprezentativka australijskim medijima.

Video

Ona je dodala da se vrijedno sprema za početak nove sezone, u kojoj joj je želja da se vrati među 10 najboljih na svijetu.

"Moj cilj je povratak u top 10 u 2013. godini. Nadam se da sam se dobro pripremila za to u 2012. kada sam bila veoma blizu ostvarenja tog plana. Želim da uoči velikih turnira obezbijedim bolju poziciju za sebe i da počnem da pobjeđujem bolje rangirane teniserke. Nastaviću naporno da radim kako bih uspjela da ostvarim te planove", rekla je bivša "broj jedan", koja je 2012. okončala na 13. mestu WTA liste.

Ona je jedino rekla da joj teško pada privikavanje na visoke temperature u Australiji, a organizatori su najavili mogućnost postavljanja krova u Pertu, ukoliko se obistine prognoze meteorologa od 41 stepen Celzijusa tokom tarajanja turnira.

Srpski tim je uoči 25. izdanja Hopman kupa prvi favorit za osvajanje trofeja, iako će u Pertu igrati nekoliko odličnih parova.

U grupi A, zajedno sa Anom i Novakom, nastupaće Italijani Frančeska Skjavone i Andreas Sepi, Nijemci Andrea Petković i Tomi Has, kao i domaći takmičari Ešlej Berti i Bernard Tomić.

U grupi B igraće Amerikanci Venus Vilijams i Džon Izner, Španci Anabel medina Gariges i Fernando Verdasko, Južnoafrikanci Šanel Šipers i Kevin Anderson, kao i Francuzi Matilda Johanson i Žo Vilfred Conga.

Srpski miks dubl prvi meč igraće protiv Italije, u ponedjeljak 31. decembra, a zatim slijede dueli sa Australijom u srijedu, 2. januara i Njemačkom, dva dana kasnije. U finale turnira, čiji je nagradni fond miliona dolara, plasiraće se pobjednici grupa.

Borba za trofej zakazana je za 5. januar.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC