• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hukić: Sanjam borbu u Beogradu

Svjetski bokserski šampion u kruzer kategoriji Muamer Hukić rekao je da ga sve više "vuče" Srbija i da mu je san da ima borbu u Beogradu.

 Hukić: Sanjam borbu u Beogradu Izvor: MONDO

Hukić boksuje pod profesionalnim imenom Marko "Kept'n" Huk i važi za prvog borca u kruzer kategoriji, u kojoj je šampion u verziji WBO. On je rođeni Novopazarac, a sa osam godina je otišao u Njemačku i tamo se proslavio.

"Moja velika želja je da boksujem ovdje, samo da ubijedim njemačku televiziju u to. Najviše bih volio da to bude u Areni... Najviše bih volio da to bude u teškoj kategoriji, pošto sam u kruzeru pobijedio sve", rekao je Hukić na druženju sa novinarima u Beogradu.

Hukić je jedna od najvećih zvijezda evropskog boksa, a u svijetu je kod navijača izuzetno popularan zato što su sve njegove borbe izuzetno zanimljive. Voli da se bije, često ulazi u razmjere i ni malo ne taktizira. Van ringa je ostavio utisak izuzetno prijatne i mirne osobe sa dobrim manirima.

"Sa osam godina sam otišao iz Srbije. Odrastao sam u Bilefeldu, a poslije prvog profesionalnog ugovora sam prešao u Berlin. Njima je teško da izgovore 'Muamer', a Marko je poznato ime i tamo i ovdje. Prezime su mi skratili na Huk da bi se lakše pamtilo. U pasošu i na svim dokumentima i dalje piše Muamer Hukić", rekao je ovaj bokser.

On je novinarima rekao i da razmišlja o promjeni zastave, odnosno da se umjesto pod zastavom Njemačke bori pod zastavom Srbije.

"Samo je potrebno da se ne naljuti njemačka televizija da bi se to desilo", rekao je Hukić uz širok osmijeh.

"Njemačka mi je mnogo pružila... teško da bih bio šampion da sam ostao ovdje... ali, njemački narod je mnogo drugačiji od našeg, nekako hladniji. Mi smo vruća nacija i zato me sve više vuče da se vratim ovdje", rekao je Hukić.

O njegovom vaspitanju dovoljno govori i to što je po osvajanju svoje prve titule u ringu zahvalio roditeljima, kao i - babi i dedi. Rekao je da duboko poštuje roditelje i da je dobar sin. Sada je oženjen i ima sina.

Popularni Huk, što je engleska riječ za udarac kroše, imao 28 godina. Do sada 37 borbi, od čega 34 pobjede, jedan neriješen meč i dva poraza.

"U prvom porazu (protiv Stiva Kaningema) sam slomio ruku u petoj rundi i onda ostalih sedam boksovao tako, a (Aleksandra) Povetkina (u teškoj kategoriji, verzija WBA) sam pobijedio, ali su njemu dali odluku zbog bokserske politike. To su mi i rekli", rekao je Hukić.

Ako se u 2013. odluči da pređe u tešku kategoriju, prvi protivnik će mu biti Povetkin.

"Da riješimo to jednom za svagda", objasnio je.

U kategoriji snova spada mu i borba sa jednim od braće Kličko.

"Oni da su zainteresovani, to bi se odavno desilo. Moj tim im je nudio pet miliona evra. Imamo Olimpijski stadion u Berlinu od 80.000 mjesta, to bi bilo puno i bio bi spektakularan meč", rekao je Hukić.

Na pitanje sa kojim bi od braće više volio da se bori, samouvjereno i sa osmijehom, u svom stilu, odgovorio je: "Sa starijim (Vitalijem, 41)! Ovaj mlađi (Vladimir, 36) je već bio nokautiran, pa mi je ovo veći izazov".

Hukić je ispričao nešto i svojim počecima i o svom karakteru. Počeo je sa tekvondom, u kome je dobio crni pojas, a onda je prešao na kik boks i konačno završio na boksu. Prelazak u drugu zemlju mu nije bio lak, pošto je u Srbiji završio prvi razred.

"Nisam znao jezik, bio sam nov, morao sam da se dokažem. Kada sam malo porastao, napunio 12-13 godina, bio sam mnogo jak, najjači u školi. Kad je neko od ovih većih htio da bije ove mlađe, dolazili su kod mene i ja sam ih branio, zato su me voljeli", ispričao je Hukić.

Sljedeća njegova borba je planirana za mart, a protivnik će najvjerovatnije biti prvi izazivač, Britanac Ola Afolabi, sa kojim se do sada sastajao dva puta i ima pobjedu i neriješen meč.

(Beta, foto: Guliver/Getty images, Twitter/Pavle Knežević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC