• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Rio sa dva tima

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović želi da obje selekcije učestvuju na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riu.

 U Rio sa dva tima  Izvor: MONDO

"Poslije mnogo vremena postali smo najuspješniji savez u Srbiji. Da bi taj temelj opstao i nastavio da daje rezultate, biće nam potrebno jedinstvo, nova energija i ljudi koji će imati hraborsti da uđu u još veće izazove", rekao je Marjanović u Hotelu "Hajat" na tradicionalnom proglašenju najuspješnijeg trenera, igrača i igračice iz Srbije i dodao:

"Moramo odrediti nove ciljeve, a to su da obe reprezentacije obezbijede plasman u Rio, ali i da osvojimo medalju na narednim evropskim i svjetskim prvenstvima. Imamo preduslove za to, podršku države i naroda, postali smo pored fudbala, koji je biznis, sport koji je najrasprostranjeniji u zemlji".

On je dodao da je za vrijeme bivše Jugoslavije bilo uspešnih godina, ali da je 2012. najuspješnija u istoriji srpskog rukometa.

"Ne znam da li treba da slavimo ili žalimo što odlazi. Jedina smo selekcija koja ima polufinaliste sa Evropskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji i zemlja koja je iste godina organizovala šampionate Starog kontinena u obe konkurencije. Imamo predstavnika u Ligi šampiona, ekipu Partizana, ženske klubove na međunarodnoj sceni i dosta uspjeha u mlađim kategorijama", rekao je Marjanović.

On je izrazio nadu da će Savez u narednim godinama dobiti svoj centar, a rukomet hram, jer "Beograd zaslužuje da ima predstavnike u Ligi šampiona u obe konkurencije".

"Srpski narod nema mnogo stvari kojima se raduje, potrebni su nam uspjesi, a nažalost to donose samo sportisti. Da su ostali dijelovi našeg društva uspješni kao sport, bili bi smo mnogo srećniji. Nadam se da će u godinama koje predstoje, dok država i ekonomija ne ojačaju, mi biti ti koji narodu daju nadu da izdrži", poručio je Marjanović.

Najbolji rukometaš Srbije za 2012. godinu, Momir Ilić, rekao je:

"Veliki je uspjeh postignut u 2012. godini. Presrećan sam zbog osvojene srebrne medalje, jer želio sam da pored klupske karijere, napravim nešto zbog čega ću se ponositi i u dresu reprezentacije. Bez namjere da uvrijedim nekoga, teško mi je bilo da gledam jedan Island ispred nas, ipak je Srbija talentovana zemlja. Nadam se da ćemo u 2013. nastaviti ovaj trend i biti još uspješniji", rekao je Ilić.

Muška rukometna reprezentcija Srbije je januaru u beogradskoj Areni, uz veliku podršku sa tribina osvojila srebrnu medalje na Evropskom prvenstvu i prvi put poslije 12 godina izborila plasman i na OI u Londonu.

Ništa slabiji rezultat nije zabilježila ni ženska selekcija, koja je takođe na EP u Beogradu ušla u polufinale, osvojila četvrto mjesto i tako napravila najveći uspjeh otkako se nacionalni tim takmiči pod zastavom Srbije.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC