• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Ana i Nole startovali pobjedom

Srpski teniseri slavili protiv Italije u prvom meču Hopman kupa u Pertu - 2:1.

 HOPMAN KUP: Ana i Nole startovali pobjedom Izvor: MONDO

Ana Ivanović i Novak Đoković uspješno su započeli takmičenje na Hopman kupu u Pertu. Oni su u prvom kolu grupe A savladali Italiju sa 2:1.

Najprije je Ana ubedljivo slavila protiv Frančeske Skijavone - 6:0, 6:4, a onda je Novak bio bolji od Andreasa Sepija, takođe u dva seta, 6:3, 6:4.

Italijani su zatim dobili meč u dublu sa 7:6, 6:4.

Ivanovićeva je djelovala veoma ubjedljivo, od starta je kontrolisala igru i rezultat, a poslije dobijenog prvog seta sa "nulom", u drugom je protivnici dozvolila nešto agresivniju igru. Ipak, u sedmom gemu napravila je brejk, a onda okončala uspješno posao, iskoristivši tek treću meč loptu.

Đoković nije imao problema sa Sepijem, iako nije uspio ni da se aklimatizuje na tropske uslove u Australiji. On je praktično iz aviona iz Abu Dabija izašao na teren, uspio je da nametne svoju igru i slavi, iako je priznao da je bio "grogi".

"Stigao sam u Pert kasno i nisam se mnogo naspavao prije prvog meča. Na terenu sam se osjećao malo kao mjesečar, ali kako je meč odmicao ulazio sam u pravi ritam", izjavio je Đoković.

Naredni protivnik srpskog tima biće Australija, za koju nastupaju Bernard Tomić i Ešli Berti, 2. januara, a dva dana kasnije ukrstiće koplja sa Njemačkom (Tomi Has i Tatjana Malek).

U finalu Hopman kupa, koje je na programu u subotu, igraće pobjednici grupa A i B.

U grupi B igraju selekcije SAD (Venus Vilijams i Džon Izner), Španije (Anabel Medina Gariges i Fernando Verdasko), Južne Afrike (Šanel Šipers i Kevin Anderson) i Francuske (Matilda Johanson i Žo Vilfred Conga).

Ana Ivanović i Novak Đoković učestvovali su na Hopman kupu 2011. godine kada su stigli do finala, ali su morali da predaju taj duel zbog povrede trbušnog mišića srpske teniserke.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC