• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ioka ponovo nokautom završio godinu

Japanac kao i zadnjeg dana 2011. došao do pobjede, koja mu je donijela titulu u polumuva kategoriji.

  Ioka ponovo nokautom završio godinu  Izvor: MONDO

Kazuto Ioka osvojio je u ponedjeljak upražnjenu titulu u polumuva kategoriji (48,9 kilograma), pošto je u šestoj rundi meča u Osaki nokautirao Meksikanca Hosea Alfreda Rodrigesa.

Ioka je tako zabilježio 11. pobjedu bez poraza u karijeri i nastavio da privlači pažnju ljubitelja boksa. Ovo je 23-godišnjem Japancu bila prva borba poslije sjajnog junskog meča sa zemljakom Akirom Jaegašijem, u kojem je objedinio titule u minimalnoj kategoriji (47,6 kilograma).

Ioka je zadržao snagu udarca koja ga je krasila u nižoj kategoriji i demonstrirao je ponovo svoje tehničko umijeće, ali je možda i počeo da postavlja novu tradiciju - da nokautira protivnike posljednjeg dana godine.

On je prije 365 dana za 98 sekundi prosto uništio Jongdon Tor Carlermčaija. Ove godine mu je trebalo više vremena, ali mu se ne može zameriti da nije pokušao ranije da završi meč protiv borbenog Rodrigesa.

Ioka je od prve runde koristio propuste u odbrani Meksikanca i pogađao ga je snažnim udarcima, a zabilježio je i nokdaun poslije dvostrukog lijevog krošea.

Rodriges je pokušavao sve što je mogao i imao je dobre momente u drugoj i trećoj rundi, ali sve što je uspio da uradi je natjera Ioku da boksuje još bolje.

Ioka je došao do učinka od 11 pobjeda bez poraza, uz sedam nokauta. Osvajanjem ove titule postao je obavezni izazivač Romanu "Čokolatitu" Gonsalesu.

Rodrigesu je ovo bio drugi uzastopni poraz i sada ima skor u karijeri od 28-2.

Ioka je napustio minimalnu kategoriju poslije istorijske borbe sa Jaegašijem, koga je pobijedio podijeljenom odlukom sudija. To je bio prvi meč u kome su dvojica japanskih šampiona imali borbu za ujedinjenje pojaseva.

Jedna od titula koje je Ioka ostavio došla je ruke njegovog zemljaka Rjoa Mijazakija, koji je podijeljenom odlukom sudija u uvodnom meču pobijedio bivšeg šampiona Pornsavata Porpramuka.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC