• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Srbi "na mišiće" dobili "ozije"

Poslije poraza Đokovića od Tomića i pobjede Ivanovićeve nad Berti, Srbija dobila miks dubl 2:1 (6:4, 7:6, 10:6) i nadigrala Australiju 2-1.

 HOPMAN KUP: Srbi "na mišiće" dobili "ozije"  Izvor: MONDO

Ana Ivanović i Novak Đoković riješili su u svoju korist duel protiv Australije u drugom kolu Hopman kupa - 2:1. Oni su trijumfom u miks dublu preuzeli prvo mjesto na tabeli grupe A i napravili odlučujući korak ka plasmanu u finale.

Novak Đoković pretrpio je poraz u drugom kolu A grupe Hopman kupa. Bolji od najboljeg bio je Bernard Tomić rezultatom 6:4, 6:4, koji je tako za Australiju osvojio prvi bod u duelu sa Srbijom. Nepunih sat vremena kasnije izjednačenje Srbiji donijela je Ana Ivanović, pobjedom nad Ešli Berti (6:2, 6:3), pa je odluka pala u miks dublu.

Najbolji teniser svijeta i bivša "broj jedan" slavili su protiv Tomića i Berti sa 6:4, 7:6 (10:8), 10:6.

Đoković i Ivanovićeva su u prvom setu dubla do prednosti stigli već u petom gemu (3:2), a zatim održali rezultatsku prednost do kraja. U nastavku se vodila mnogo žešća borba.

"Oziji" su napadali, Srbi su bili "tvrd orah", pa je drugi set odlučio taj brejk. Igra nerava trajala je dugo, pa je pri rezultatu 8:8, preloman bio loš volej Đokovića na mreži, nakon čega su Australijanci izjednačili rezultat na 1:1.

Video

Konačno u super taj-brejku, Ana I Novak prvi su stigli do prednosti (4:2), ali su Tomić i Berti vratili nadu domaćinima, izjednačivši na 6:6. Međutim, nakon promijenila strane, Srbija, ili preciznije Đoković, je preuzeo konce igre i sa četiri vezana poena riješio pitanje pobjednika.

A duel u Pertu počeo je loše za Srbiju - porazom Đokovića od Bernarda Tomića.

Australijski teniser je tri prethodna meča u karijeri protiv Novaka izgubio, a onda je dočekao svoju priliku za revanš u Pertu.

Od starta je bio "naoštren", o čemu najbolje govori podatak da je Đoković u prvom gemu meča spasio čak pet brejk lopti. U istom ritmu je igrao i u nastavku, i to mu se isplatio u devetom gemu kada je napravio brejk, poveo sa 5:4, a onda i lagano priveo set u svoju korist.

Na drugoj strani, Novak nije djelovao ubjedljivo kao obično, nije imao prepoznatljivu inicijativu na terenu, o čemu govori i podatak da je tokom meča samo jednom došao u priliku da oduzme servis protivniku.

Osokoljenom Tomiću to je dalo "krila" u nastavku. Fantastično je parirao prvom igraču svijeta, a onda primjenio identičan recept iz prvog seta - opet je brejk napravio kod rezultata 4:4 (iskoristivši šestu brejk loptu), a onda i dobio meč.

Video

Nadu da mogu da izbore finale, baš kao 2011. godine, održala je Ana Ivanović, koja je nadigrala talentovanu, 16-godišnju Ešli Berti sa 6:2, 6:3.

Ivanovićeva nije osjećala pritisak zbog bodovnog zaostatka protiv "ozija", već je prikazala svoju prepoznatljivu agresivnu igru. U prvom setu do prednosti je stigla u šestom gemu (4:2), iskoristivši petu brejk loptu, a zatim vezala još dva gema za vođstvo od 1:0.

Nije se zaustavljala ni u nastavku. Vođstvo od 3:0 bilo je dovoljno da i drugi set riješi u svoju korist, uprkos činjenici da je Berti uspjela da vrati jedan brejk.

Srbiji, koja je u prvom kolu Hopman kupa nadigrala Italiju (2:1), u posljednjem kolu, 4. januara, igraće protiv Njemačke.

U prvom meču drugog kola A grupe Hopman kupa Italija je savladala Njemačku sa 2:1.

Australija je u prvom kolu dobila njemački tim.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC