• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momir Ilić: Neka se ponovi januar 2012!

Najbolje rukometaše Srbije očekuje još jedno veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo. Kapiten ne vidi razlog zašto "orlovi" ne bi napali novu medalju.

 Momir Ilić: Neka se ponovi januar 2012! Izvor: MONDO

Momir Ilić imao je godinu za pamćenje.

Kapiten "orlova" može da se pohvali srebrnom medaljom sa Evropskog prvenstva u Beogradu, učešćem na Olimpijskim igrama u Londonu, titulom prvaka Evrope i Njemačke sa Kilom, kao i prestižnim priznanjem za najboljeg rukometaš Srbije u 2012.

Za Novu godinu bio je u tradicionalnoj posjeti manastiru Ostrog. Sa profesionalne strane poželio je da mu se ponovi 2012. i da sa nacionalnim timom države, "koja za njega predstavlja sve", opet ostvari zapažen rezultat.

Motiva ima na pretek.

"Mnogo toga nas motiviše! Kada smo se sreli 1. januara, svi smo poželjeli da nam 2013. počne kao 2012. godina", zrači optimizmom Ilić.

Gorostasni lijevi bek hvali grupu koju je okupio selektor Veselin Vuković.

"Moramo da imamo velike ambicije, to je fenomenalno za srpski rukomet. Imamo dobru ekipu i grupu na Svjetskom prvenstvu, koja nije toliko jaka kao ranijih godina. Možemo sa svim ekipama da se nosimo i hoćemo da 'udarimo' na svakog protivnika, jer sve želimo da pobijedimo".

Srbiju će u Španiji predstavljati spoj mladosti i iskustva.

"Bez obzira što je ekipa podmlađena, moramo da vjerujemo u sebe, da imamo samopouzdanje. Ovdje je grupa sjajnih ljudi i ja sam oduševljen atmosferom koja je u reprezentaciji. Odradio sam posljednja dva treninga sa timom i prezadovoljan sam", naglašava najbolji srpski rukometaš za 2012.



Ambiciozna ekipa uvijek mora da igra na veliki rezultat, tako da Moša ne vidi šta "orlove" sprečava da napadnu novo odličje.

"Moja ambicija je da uvijek napravim nešto više. Zašto ne bismo pokušali da osvojimo medalju u Španiji? Forma nam je pala na Olimpijskim igrama i nadam se da sada možemo da je podignemo za Svjetsko prvenstvo. Bitno je i da nas sreća posluži, što je vrlo važan faktor u sportu".
Momir Ilić je 22. decembra napunio 31 godinu.

"Osjećam se odlično. Nisam puno igrao, spreman sam i srećan. Želim da igram i da pobjeđujem, a mislim da sa ovim momcima to mogu i da će biti dobrih vijesti. Nadam se da ćemo stići daleko".

Za razliku od Evropskog prvenstva u Srbiji, Ilić pred početak turnira u Španiji ne osjeća pritisak rezultata i javnosti.

"Nemam nikakav pritisak. Imam nešto što sam ostvario i želim samo da pomognem reprezentaciji. Pružiću sve što mogu i nadam se da će to da bude dovoljno".

Ne opterećuje se ni to što još uvijek nije riješio gdje će da nastavi karijeru.

"Još se ništa ne zna, riješiće se to brzo, poslije Svjetskog prvenstva... Ne želim s tim da se opterećujem pred Španiju. Ako nisam uspio da riješim to pitanje prije 1. januara, onda ono može da sačeka februar", rekao je Momir Ilić.

(V.S. - MONDO, foto: Beta/Branislav Božić i MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vanja

Ali ne moze

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC