• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAH: Đukić šampion Srpske

Majstor FIDE iz Banjaluke Boris Đukić osvojio je prvo mjesto sa 5,5, poena na 16. seniorskom prvenstvu Republike Srpske održanom u Prijedoru.

 ŠAH: Đukić šampion Srpske Izvor: MONDO

Tako je Đukić prekinuo dominaciju velemajstora Miodraga Savića iz Zvornika, koji je pobjeđivao na posljednja četiri šampionata (trijumfovao ukupno pet puta). Novi šampion Srpske je u šestom kolu, od sedam igranih po švajcarskom sistemu, bio bolji od dvostrukog prvaka, velemajstora Milana Vukića, a potom je na posljednjem ispitu, takođe iznenadio internacionalnog majstora Vladu Jakovljevića i remizirao.

Isti broj poena, kao i Đukić, imao je internacionalni majstor i trostruki prvak Srpske Zoran Runić iz Bijeljine, ali je bio lošiji po dodatnim kriterijumima. Treće mjesto pripalo je Jakovljeviću sa 5 poena, koliko su imali Savić i mlada Sara Jaćimović iz Broda, ali lošije dodatne kriterijume.

"S obzirom da posljednje tri i po godine nisam igrao, prvo mjesto je i za mene veliko iznenađenje. Došao sam na prvenstvo kao deseti po rejtingu, ali, vjerovatno je ta činjenica da sam bio rasterećen, doprinijela da u jakoj konkurenciji stignem do titule", izjavio je Đukić za "Glas Srpske".

Na kraju smotre predsjednik Šahovskog kluba Rudar iz Prijedora Rade Javorić, u ime tehničkog organizatora, uručio je novčane nagrade za deset najuspješnijih igrača (od 700 do 50 maraka). Nagrađeni su i najbolji kadet do 18 godina Slaven Paštar iz Mrkonjić Grada, te najbolji omladinac do 20 godina Srđan Jefić iz Doboja.

Konačan plasman: Boris Đukić, Zoran Runić po 5,5 poena, Vlado Jakovljević, Miodrag Savić, Sara Jaćimović po 5, Zoran Popović, Predrag Batinić, Siniša Elez, Vladimir Bilić, Dražen Radulović po 4,5, Milan Vukić, Mladen Tomić po 4, Veselin Krgović, Srđan Jefić, Vlado Narančić, Milenko Šibarević, Slaven Paštar, Emir Hadžipašić, Danko Gužvić, Igor Javorić po 3,5, Slobodan Kuzmanović, Željko Tadić, Miloš Mutić, Nedeljko Kljajić po 3, Radenko Galić, Jovo Gužvić po 2,5, Drago Šikman, Darko Aleksić, Gordan Praštalo po 2, Darko Vasiljević, Nemanja Mastikosa, Branko Bekan po 1,5 poen.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC