• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučković: Željno čekamo Španiju

"Imamo veliki motiv da na Svjetskom prvenstvu pokažemo da vrijedimo", kaže za MONDO srpski rukometaš Nenad Vučković.

 Vučković: Željno čekamo Španiju  Izvor: MONDO

Nenad Vučković bi na Svjetskom prvenstvu u Španiji (od 11. do 27. januara) trebalo da ima važnu ulogu u odbrani sprskog gola.

Posao će mu biti otežan jer pored sebe neće imati vrsnog defanzivca Nikolu Manojlovića, koji je na Euru u Srbiji iznio veliki teret u odbrani. Pored izostanka popularnog Džonija, Vučkovića muči i povreda.

Ljekarski tim čini sve da reprezentativca Srbije osposobi što pre za najveće napore i za sada im dobro ide.

"Povreda je sanirana. Odradio sam oba treninga od početka do kraja. Dogodi se da mi ponekad peta pulsira, ali to je normalno, jer sedam dana nisam trenirao", kaže za MONDO nasmijani Vučković.

Upravo njegov osmjeh otkriva da je atmosfera među srpskim rukometašima u Staroj Pazovi onakva kakva i kažu da jeste - vrlo pozitivna.

"Veliko je zadovoljstvo što smo svi opet zajedno. Imamo pozitivnu atmosferu koja traje već duže vrijeme. Takođe, i veliki motiv da na Svjetskom prvenstvu pokažemo da vrijedimo i da možemo da se nosimo sa svim ekipama", naglašava bivši rukometaš Crvene zvezde.

"Orlovi" jedva čekaju da počnu utakmice u Saragosi i da dobrim igrama neutrališu kiks iz Lononda sa Olimpijskih igara. Srbija je posljednjih godina napravila kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

"Svaka reprezentacija koja učestvuje na velikim takmičenjima u kontinuitetu ima dodatni kvalitet, koji nije mali. To je sada slučaj i sa nama, za godinu dana igraćemo tri najveća takmičenja. Dobro je i za srpski rukomet da se 'reklamira' na velikim turnirima, a na dobrom smo putu i da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo u Danskoj".

Selektor Veselin Vuković je prošlog januara, uoči početka Evropskog prvenstva rekao da će u Španiju voditi podmlađenu reprezenatciju. Na spisku ima mnogo novih imena.

"Imamo podmlađenu reprezenatciju u odnosu na Euro. Ali, klinci koji su ovde sa nama dokazali su da su poziv zaslužili. Spoj mladosti i iskustva uvijek je donosio dobar rezultat, tako da se i ja nadam najboljem u Španiji", optimista je Vučković.

Njegovo mišljenje je da "orlovi" na svakoj utakmici moraju da idu na pobjedu i da bi prvo mjesto u grupi olakšalo posao u osmini finala-

"Prvo mjesto u grupi mnogo donosi, praktično otvara put do polufinala, tako da nema kalkulacija. Međutim, to ne mora ništa da znači, jer je najbitnije da se pobjeđuje u osmini finala i četvrtfinalu. Mi ćemo gledati da nikog ne potcijenimo i da u svaku utakmicu uđemo kao da je prva i posljednja", podvukao je Nenad Vučković.

Srbija prvu utakmicu igra protiv Južne Koreje 12. januara u Saragosi.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC