• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Ana požurila do Verdaska

Srbija će igrati drugo finala Hopman kupa. Poslije Đokovića i Ana Ivanović bez mnogo problema pobijedila rivala za 2:0.

 HOPMAN KUP: Ana požurila do Verdaska  Izvor: MONDO

Ana Ivanović i Novak Đoković izborili su drugo finale za Srbiju na Hopman Kupu.

Sa Njemačkom nisu imali nikakvih problema!

Najbolje rangirani srpski igrači boriće se u subotu u Pertu za titulu protiv španskog tandema Anabel Medina Gariges - Fernando Verdasko. Meč između Srbije i Španije biće i duel bivšeg ljubavnog para, jer je poznato da su Ana i Fernando bili u vezi prije nešto više od četiri godine.

Poslije Novaka, koji je deklasirao Nijemca Tomija Hasa (6:2, 6:0), Ivanovićeva je bila još ubjedljivija protiv Tatjane Malek - 6:0, 6:1.

Srpkinja na Hopman kupu igra odličan tenis, tako da Njemica nije imala šanse protiv naše najbolje rangirane teniserka. Meč je trajao samo 37 minuta!

Đoković je imao za nijansu teži posao protiv Hasa. Najbolji igrač svijeta lako je poveo sa 4:0, a sve što je njegov rival uspio da uradi je da veže dva gema i priđe na 2:4.

Srbin je do kraja meča potpuno pronašao ritam. Nole je vezao osam gemova i obezbijedio prvi poen za Srbiju na putu ka finalu. Đoković je svoj duel završio za sat i dva minuta.

Poslije pobjeda u singlovima, dubl meč nije imao rezultatski značaj, ali je ipak odigran. Novak i Ana dobro su se zabavili protiv Tatjane Malek i Tanasija Kokinakisa, domaćeg tenisera koji je igrao umjesto povrijeđenog Tomija Hasa.

Srpski par dobio je i ovaj duel - 6:2, 7:5, ali je u prvom planu bio provod na terenu. Viđeno je nekoliko atraktivnih poteza sa obje strane mreže, dok su u finišu drugog seta jedan gem umjesto tenisera odigrali skupljači loptica. Posebne ovacije publike dobio je Đoković, kada je tokom igre počeo da imitira Anu...

Jelena Janković i Novak Đoković igrali su 2008. godine prvo finale protiv SAD. Mardi Fiš i Serena Vilijams imali su više uspjeha u borbi za titulu. Jugoslavija je sa Goranom Prpićem i Monikom Seleš bila najbolja na trećem turniru 1991. godine.

Španija ima tri titule i nalazi se na drugom mjestu vječne liste, Najviše uspjeha na Hopman kupu imala je reprezentacija SAD, koja je osvojila čak šest pehara.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC