• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serbia open zvanično ugašen

Organizatori jedinog profesionalnog teniskog turnira u Srbiji definitivno potvrdili da će to takmičenje biti izbrisano iz ATP kalendara.

 Serbia open zvanično ugašen  Izvor: MONDO

Kompanija "Femili sport", organizator turnira Serbia open, vratila je licencu za to takmičenje Asocijaciji teniskih profesionalaca. Ta odluka automatski znači da turnir prestaje da postoji.

"Donijeli smo odluku koja je u ovom trenutku najracionalnija, uzimajući sve uslove u obzir. Hvala svima koji su proteklih godina bili dio ovog događaja i učestvovali u organizaciji. Iza nas su 4 godine tokom kojih je organizacija turnira od strane ATP uvek ocijenjena najvišim ocjenama, a igrači su posebno isticali vrhunske uslove koji su im svake godine omogućeni", piše u zvaničnom saopštenju, uz zahvalnost sponzorima, volonterima i svim igračima koji su nastupali na tuzrniru.

"Nažalost, nećemo više biti u mogućnosti da organizujemo takmičenje u Beogradu i odlučili smo da zaustavimo sve aktivnosti u vezi sa turnirom".

Turnir iz serije 250 trebalo je da bude održan od 29. aprila do 5. maja 2013, u isto vrijeme kad se održavaju takmičenja u portugalskom Eštorilu i njemačkom Minhenu.

Prošle godine na turniru je odigrano 70 mečeva, 28 tenisera je učestvovalo u glavnom žrijebu singla, 32 u kvalifikacijama, i 16 parova u dublovima, a šampion je bio Andreas Sepi iz Italije koji je u finalu savladao Francuza Benoa Parea 6:3, 6:2. Titulu u dublu su osvojili Izraelci Erlih i Ram.

Trofeje su prije toga osvajali Đoković (2011. - bio bolji od Španca Felisijana Lopeza), Amerikanac Sem Kveri (2010. - u finalu savladao Džona Iznera), Đoković (2009. - pobedio u finalu Lukaša Kubota).

Na turniru su učestvovali i drugi asovi kao što su David Nalbandijan, Pablo Anduhar, Kei Nišikori, Fernando Gonzales, Giljermo Garsija Lopez, Huan Monako, Ivo Karlović, Igor Andrejev, Arno Klemon, Ivan Ljubičić, Kristof Rohus, Andreas Sepi, Markos Bagdatis, Stanislas Vavrinka, Ernest Gulbis, Albert Montanjes i drugi.

Pored njih, svi najbolji srpski teniseri takođe su učestvovali na ovom takmičenju, a mnogi mladi igrači iz naše zemlje dobili su šansu da odigraju mečeve na ATP turu i tako napreduju na listi, kao što su Filip Krajinović, Dušan Lajović, Marko Đoković, Arsenije Zlatanović...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Valentino

Ovo je nemoguce

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC