• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Španija izjednačila

Prvi poen Srbiji donio Novak Đoković protiv Fernanda Verdaska, a Anabel Medina Gariges pobjedom protiv Ana Ivanović izjednačila. Miks dubl odlučuje.

 HOPMAN KUP: Španija izjednačila Izvor: MONDO

Srbija je povela protiv Španije u finalu Hopman kupa, a "furija" uzvratila! O tituli će odlučiti miks dublu!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspio je da na terenu u Pertu pobijedi dvadesetčetvrtog igrača svijeta Fernanda Verdaska - 6:3, 7:5. Poen Španiji obezbedila je Anabel Medina Gariges protiv Ane Ivanović - 6:3, 6:7, 6:2.

Bio je to prvi poraz srpske teniserke na egzibiciji u Australiji.

Špankinja je imala više koncentracije u odlučujućim momentima meča. Ana je dobro počela, ali je lako dozvolila protivnici da se vrati i kasnije preokrene prvi set.

Slična situacija bila je i u drugom setu. Ivanovićeva je sve vrijeme imala prednost, međutim, tek poslije tajbrejka je uspjela da izjednači.

Nažalost, u odlučujućem setu Medina Gariges je odigrala odlično, iskoristila sve greške Srpkinje i zasluženo stigla do pobjede.

Novaku je bio dovoljan samo jedan brejk da povede 1:0 u setovima. Srbin je iskoristio jedinu priliku u prvom dijelu meča, koju je kasnije sigurnim servis-gemovima uspio da sačuva.

Đoković je bio maksimalno koncentrisan i velikom rivalu, koji ga je prethodno čak četiri puta pobijedio u devet mečeva, nije dozvolio da se razmaše i ugrozi ga u osvajanju prvog seta.

U drugom, situacija je bila nešto teža.

Nole je već u prvom gemu imao dvije prilike za brejk, međutim, Španac se odbranio. To kao da je donijelo dodatni motiv Verdasku, prvi put na meču uspio je da dođe u poziciju da napadne servis Đokovića i treću brejk loptu pretvori u prednost od 2:0.

Bilo je i 3:0 za Španca, ali je Đoković izjednačio na 3:3. Igralo se gem za gem, s tim što je srpski teniser bio dosta opasniji na servis protivnika. Kod rezultata 5:5 Novak je uspio da napravi još jedan brejk i da privede meč kraju.

Jelena Janković i Novak Đoković igrali su 2008. godine prvo finale protiv SAD. Mardi Fiš i Serena Vilijams imali su više uspjeha u borbi za titulu. Jugoslavija je sa Goranom Prpićem i Monikom Seleš bila najbolja na trećem turniru 1991. godine.

Španija ima tri titule u nalazi se na drugom mjestu večne liste. Najviše uspjeha na Hopman kupu imala je reprezentacija SAD, koja je osvojila čak šest pehara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC