• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Ana i Nole opet nisu uspjeli

Španija četvrti put trijumfovala na Hopman kupu. Medina Gariges i Fernando Verdasko bolji od Ane Ivanović i Novaka Đokovića - 2:0 (6:4, 7:5).

  HOPMAN KUP: Ana i Nole opet nisu uspjeli  Izvor: MONDO

Nije bila treća sreća, na žalost.

Treći put Ana i Novak su igrali zajedno na Hopman kupu u Australiji i ponovo nisu uspjeli da se domognu trofeja.

U finalu egzibicionog turnira u Pertu, Anabel Medina Gariges i Fernando Verdasko bili su bolji i ukupnom pobjedom od 2:1 osvojili trofej.

Počelo je singl pobjedom Đokovića nad Verdaskom, potom je Medina Gariges izjednačila, savladavši Anu, da bi u dublu španski tim delovao uigranije i dobio 2:0 u setovima (6:4, 7:5).

Španija je imala veliku prednost u prvom setu od 5:2, ali su Ana Ivanović i Novak Đoković uspjeli da vrate neizvjesnost. Nisu, međutim, uspjeli i da preokrenu. Španija je povela 1:0 u setovima.

Španci su prvi napravili brejk, na Anin servis, i poveli 2:1 ali je srpska kombinacija odmah uzvratila. Međutim, Medina Gariges i Verdasko su napravili seriju od 3-0 i stekli ogromnu prednost. Verdasko je leteo po terenu i igrao je gotovo bez greške, pogotovo na mreži.

Međutim, srpski tim je uzvratio. Uspeo je da veže dva gema, ali je Španija dobila prvi set, na servis Verdaska.

U drugom setu nije bilo prilika za brejk sve do osmog gema, na servis Medine Gariges. Vodila je Srbija 4:3, i 40:30. Ali, ponovo je Verdasko izvadio stvar, odličnom reakcijom na mreži, gotovo instiktivnom. I potom je uslijedila nova Verdaskova odlična igra na mreži, da bi Novak poslao lopticu u mrežicu. Španci su se izvukli.

Umjesto da bude 5:3 i šansa za izjednačenje u setovima, već u narednom gemu, Španci su bili ti koji su došli u poziciju za brejk. Dve Anine lopte završile su u autu za 30:40 na Novakov servis. Ali, gotovo preslikana situacija iz prethodnog seta, s tim što je Novak bio "viner". Rezultat je bio 5:4 za Srbiju.

Fernando Verdasko je bio izuzetno motivisan i neumoljiv, pogotovo kada je "gađao" Anu. Hm... da li je nešto želio da poruči svojoj bivšoj djevojci (bili su zajedno nekoliko mjeseci od 2008. do 2009.)? Dobila je Španija naredni gem "sa nulom" - 5:5.

Ključni trenuci drugog seta dogodili su se u 11 gemu. Ana je servirala, uslijedilo je nekoliko grešaka srpskih tenisera i Španija je napravila prvi brejk za vođstvo od 6:5. Put do pobjede je bio prokrčen.

Na kraju poljupci i pozdravi učesnika finala.

Poslije singl mečeva bilo je 1:1.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspio je da pobijedi 24. igrača svijeta Fernanda Verdaska - 6:3, 7:5. Poen Španiji obezbijedila je Anabel Medina Gariges protiv Ane Ivanović - 6:3, 6:7, 6:2.

Bio je to prvi poraz naše teniserke na egzibiciji u Australiji.

Španjolka je imala više koncentracije u odlučujućim momentima meča. Ana je dobro počela, ali je lako dozvolila protivnici da se vrati i kasnije preokrene prvi set.

Slična situacija bila je i u drugom setu. Ivanovićeva je sve vrijeme imala prednost, međutim, tek posle tajbrejka je uspela da izjednači.

Nažalost, u odlučujućem setu Medina Gariges je odigrala odlično, iskoristila sve greške Srpkinje i zasluženo stigla do pobjede.

Novaku je bio dovoljan samo jedan brejk da povede 1:0 u setovima. Srbin je iskoristio jedinu priliku u prvom dijelu meča, koju je kasnije sigurnim servis-gemovima uspio da sačuva.

Đoković je bio maksimalno koncentrisan i velikom rivalu, koji ga je prethodno čak četiri puta pobijedio u devet mečeva, nije dozvolio da se razmaše i ugrozi ga u osvajanju prvog seta.

U drugom, situacija je bila nešto teža.

Nole je već u prvom gemu imao dve prilike za brejk, međutim, Španac se odbranio. To kao da je donijelo dodatni motiv Verdasku, prvi put na meču uspio je da dođe u poziciju da napadne servis Đokovića i treću brejk loptu pretvori u prednost od 2:0.

Bilo je i 3:0 za Španca, ali je Đoković izjednačio na 3:3. Igralo se gem za gem, s tim što je srpski teniser bio dosta opasniji na servis protivnika. Kod rezultata 5:5 Novak je uspio da napravi još jedan brejk i da privede meč kraju.

Jelena Janković i Novak Đoković igrali su 2008. godine prvo finale protiv SAD. Mardi Fiš i Serena Vilijams imali su više uspjeha u borbi za titulu. Jugoslavija je sa Goranom Prpićem i Monikom Seleš bila najbolja na trećem turniru 1991. godine.

Najviše uspjeha na Hopman kupu imala je reprezentacija SAD, koja je osvojila čak šest pehara.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anastasija

napred Nole i Ana

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC