• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbi tijesno s Makedoncima

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Nišu selekciju Makedonije sa 26:25 (13:13) u pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva u Španiji.

  RUKOMET: Srbi tijesno s Makedoncima  Izvor: MONDO

Najefikasniji u timu Srbije bili su Ivan Nikčević, Alem Toskić i Momir Ilić sa po četiri gola, dok je u ekipi Makedonije najbolji bio Kiril Lazarov sa 11 golova.

Utakmica je odigrana pred 3.500 navijača u hali Čair.

Ekipe su bile izjednačene, ali su imali i padove u svojoj igri. Na kraju Srbija je došla do pobjede u ovom meču, kada je selektor Veselin Vuković na teren vratio najiskusniju postavu u 52. minutu, koja je od 22:20 za Makedoniju preokrenula rezultat do kraja susreta.

Od mlađih igrača šansu je najviše iskoristio desno krilo Bogdan Radivojević, koji je postigao tri veoma atraktivna gola.

Naredni meč selekcija Srbije igraće sutra u 15.45 u Vrnjačkoj Banji sa reprezentacijom Egipta.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 11. do 29. januara u Španiji.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković istakao je da je zadovoljan interesovanjem za ovaj sport, koje ponovo na cijelom Balkanu zauzima svoje mjesto.

"Makedonija je dobra ekipa i biće bilo kome neugodan protivnik. Publika je mogla da vidi pravu takmičarsku utakmicu. Nadam se da ćemo i mi i Makedonija biti što bolji na Svjetskom prvenstvu i želim da se što kasnije sretnemo", rekao je Vuković.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić ocijenio je da je utakmica sa Makedonijom bila prava kontrolna.

"Nadam se da ćemo poslije sutrašnje utakmice sa Egiptom mnogo toga više znati i da će se stvari iskristalisati. Ovom utakmicom možemo da budemo zadovoljni i očekujem da ćemo biti spremni do 12. januara", kazao je Ilić.

Selektor makedonske reprezentacije Zvonko Šundovski istakao je da je utakmica bila posljednja provjera za njegovu ekipu.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali i nadam se da ćemo da prođemo osminu finala i uđemo u četvrtfinale, kako bi nastavili kontinuitet uspjeha", rekao je Šondovski.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC