• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan bez centra, ali sa srcem

Miloš Vukićević nema pravo igranja, Petar Filipović bolestan... Ipak, crno-bijeli ne uzmiču pred izazovom zvanim Seged.

  VATERPOLO: Partizan bez centra, ali sa srcem Izvor: MONDO

Nova godina, nova vaga za mjerenje, iste želje i ambicije Vaterpolo kluba Partizan.

Poslije pauze od mjesec dana, pred crno-bijelima je nedjelja velikih izazvova. U srijedu, na svojoj Banjici dočekuju mađarski Seged u 7. kolu Grupe D Lige šampiona, a za vikend ih očekuje polufinalni duel sa kragujevačkim Radničkim na završnom turniru Kupa Srbije.

"Jedva sam igračima izbio iz glave tu završnicu kupa. Sada je najvažniji meč protiv Segeda", rekao je trener crno-bijelih Vladimir Vujasinović na konferenciji za novinare na Banjici.

Seged je dužan crno-bijelima. U posljednja tri meča protiv Partizana Seged je dobio sva tri, uključujući dva u prošloj sezoni, kada su crno-bijeli zaustavljeni u grupnoj fazi Lige šampiona. U ovoj sezoni, Seged je dobio Partizan u svom bazenu, "na mišiće", uz isključujuću ličnu grešku centra Miloša Vukićevića.

Zbog tog isključenja, Vukićević nema pravo igranja na utakmici u srijedu, što znači da će Partizan imati igrača manje u ekipi (11 igrača + golman Slobodan Soro). U sastavu neće biti ni drugog centra crno-bijelih Petra Filipovića, koji se razbolio. Dakle, bez klasičnih centara Partizan treba da se suprotstavi jakom Segedu, koji je, prema ocjeni Vujasinovića, jedan od glavnih kandidata za odlazak na završni turnir evropskog takmičenja.

"Bez obzira na sve mi smo se dobro pripremili i očekujem da pobijedimo. Uostalom, kao i u svakom meču, idemo na pobjedu", rekao je Vujasinović.

Uloga centra biće povjerena mladom Nemanji Vicu, ali jasno je da on neće moći sam da iznese cijelu utakmicu na izuzetno zahtjevnoj poziciji u timu. Zato treba očekivati još neke igrače na tom mjestu, poput Dušana Mandića, koji je već, po potrebi, igrao "sidraša".

"Imamo mi još opcija, ima igrača koji baš vole da odu na poziciju centra, čak i kada im ja to ne kažem", rekao je Vujasinović, pomalo u šali.

Crno-bijeli ne mogu da računaju ni na Uroša Čučkovića, koji se bori sa mononukleozom, a i on je igrač koji može da pomogne na centarskoj poziciji.

"Svašta nam se događalo u ovoj sezoni i na mnoge stvari smo se prilagođavali, pa ćemo tako i sada. Važno je da ne ponavljamo gluposti i greške i da ćemo postaviti stvari na svoje mjesto", kaže Vujasinović.

Banjica je dugo godina godina bila neosvojiva za mnoge evropske klubove. Tek je Seged oktobra 2011 godine uspio da trijumfuje u domu sedmostrukog šampiona Evrope i tako prekine sjajan niz crno-bijelih: od 2005. godine bez poraza.

Mladi tim Partizana pokazao je neke dječije bolesti na startu sezone, ali Vujasinović vjeruje da je kvalitetan rad u prethodnom periodu bio pravi "lek".

"Šta nam je cilj ove sezone? Sve nam je cilj! Da dobijemo sve do kraja, a da li ćemo u tome uspjeti vidjećemo na kraju sezone i dokle smo dogurali. Naša filozofija je da nikad nema defanzive, pogotovo ovdje, na našem bazenu, gde nikome nije lako. Bez obzira na našu mladost. nema uzmicanja!", poruka je Vladimira Vujasinovića.

Vujasinović, Ivan Rackov i Gavril Subotić pozvali su navijače Partizana da došu u srijedu od 18 časova i napune Banjicu. Vrijeme je...

"Dođite, pomozite ovom mladom timu da što prije pregura period odrastanja", bio je poziv Vujasinovića upućen onima koji vole Partizan.

Prije konferencije za novinare, reporter MONDA vidio je kako Vujasinović, u klupskoj administraciji, "zadužuje" novu vagu za mjerenje. Da li je to zbog ovih silnih praznika, slava, koji podrazumijevaju prejedanje?

"Haha, ne, ne, nego ona stara vaga se pokvarila, pa smo nabavili novu. Ta mjerenja su uobičajena", odgovorio je Vujasinović.

Partizan je trenutno drugi na tabeli Grupe D sa sedam bodova, ali i dva meča manje. Vodi Seged sa 15, Oradea ima šest, Galatasaraj četiri, Špandau tri.

Utakmica Patizan - Seged biće odigrana u sredu na Banjici od 18 časova. Ulaznice koštaju 350 i 650 dinara.

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC